Hátborzongató történet derült ki egy angliai NHS dolgozóról, aki most beismerte a hullaházakban elkövetett bűneit 1

Sajid Javid egészségügyi miniszter vizsgálatot rendelt el, miután egy kórházi dolgozó elismerte, hogy két nőt meggyilkolt, és emellett szexuális kapcsolatot létesített az NHS halottasházaiban csaknem 100 holttesttel.

Hátborzongató történet derült ki egy angliai NHS dolgozóról, aki most beismerte a hullaházakban elkövetett bűneit 3

A most 67 éves David Fuller fényképeket készített és videóra is vette magát számos alkalommal, miközben 12 éven át rendszeresen szexuális kapcsolatot létesített sok holttesttel a Kent and Sussex Kórházban, majd később a Kenti Tunbridge Wells Kórházban. A nyomozók 99 áldozata közül eddig 78-at azonosítottak.

Fuller csütörtökön bűnösnek vallotta magát a 25 éves Wendy Knell és a 20 éves Caroline Pierce meggyilkolásában. A gyilkosságokat 1987-ben, Tunbridge Wellsben, Kentben követte el. Sajid Javid egészségügyi miniszter „borzalmasnak” minősítette Fuller tetteit, és azt mondta, hogy Sir Jonathan Michael, egykori orvos és kórházi vezérigazgató által vezetett független vizsgálat során fogják részletesen kideríteni a történteket.

Javid elmondta, hogy a kórházakat arra szólították fel az incidens kapcsán, hogy javítsák hullaházak biztonságát. A 67 éves férfi, mint kiderült, az NHS-nél betöltött villanyszerelői munkakörének köszönhetően tudott szabadon ki be járkálni a kórházak halottasházában.

A férfi korábban ártatlannak vallotta magát gyilkosság vádjában, azonban csütörtökön beismerte bűnösségét ebben a vádpontban is. A tárgyalás előtt Fuller már beismerte bűnösségét 51 további bűncselekményben is, köztük 44 olyan vádpontban, amelyek 78 azonosított áldozatra vonatkoztak olyan halottasházakban, ahol ő villanyszerelőként dolgozott. Az áldozatok között 18 éven aluli fiatalkorú, illetve 85 évnél idősebb személy is volt. A szörnyű tettek sorát Fuller 2008 és 2020 között követte el.

Fuller számos alkalommal le is filmezte magát, amint a támadásokat a már bezárt Kent and Sussex Kórház és a Tunbridge Wells Kórház hullaházaiban végrehajtotta. A CPS elmondása szerint a Fuller sussexi otthonában végzett rendőrségi házkutatások során, amelyek célja az volt, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a gyilkossági nyomozáshoz, négymillió szexuális visszaélést ábrázoló kép került elő.

Noha ezek többségét az internetről töltötte le, kiderült, hogy Fuller magát is videóra vette a szörnyű tettek végrehajtása során. Miután 33 évig elkerülte az igazságszolgáltatást, tavaly december 3-án gyilkosság alapos gyanújával letartóztatták, miután régebbi DNS-bizonyítékokat újra megvizsgáltak és elemeztek, amelyek összefüggésbe hozták a gyilkosságokkal.

Hátborzongató történet derült ki egy angliai NHS dolgozóról, aki most beismerte a hullaházakban elkövetett bűneit 4

Az egyik áldozatot Guildford Road-i lakásában találták meg még 1987. június 23-án. A nő halálát tompa tárgytól származó sérülés okozta a fején, de a holttesten fojtogatás és szexuális zaklatás nyomai is megtalálhatók voltak.

Pierce-t öt hónappal később, Grosvenor Parkban lévő otthona előtt ölték meg, ugyanazon év november 24-én. A szomszédok elmondták, hogy sikoltozást hallottak Pierce lakásából a kérdéses éjszakán, és a nőnek ezt követően veszett nyoma. Holttestét később, 1987. december 15-én találták meg.

Fuller bizonyítékokat is őrzött magánál arról, hogy meglátogatta a Buster Browns éttermet, ahol Pierce dolgozott, és fényképeket készített a SupaSnaps-ról ahol pedig Knell dolgozott, amikor megölték. Az elbeszélések szerint mindkét nő halálát megelőzően volt rá példa, hogy egy kukkoló nézegetett befelé a helyek ablakain.

A két kórház hullaházaiban lévő halott nők képeit, akikkel Fuller szexuális kapcsolatot létesített, szintén megtalálták a férfi otthonában, ahol a rendőrök négy merevlemezt is felfedeztek öt terabájtnyi adattal. Egy rendőrségi interjúban Fuller bevallotta, hogy a Facebook-on többször megkereste a hullaházakban meggyalázott holttestek profilját és nézegette a képeiket.

A szakértők szerint ezek a férfi otthonában talált képek bizonyítékul szolgálnak arra, hogy Fuller “szexuális kielégülés céljából” és nem mentális betegségből követte el a tetteket. “Ez azt mutatja, hogy a vádlott szexuális kielégülést akart elérni a holttestekkel végzett szexuális tevékenység során. Ez tehát olyan indítékot ad a gyilkosságokhoz, amelyek akármilyen deviánsak és visszataszítóak is, de nem magyarázhatók olyan mentális betegséggel, amely megfosztotta volna a vádlottat az önuralmától.” – mondta Duncan Atkinson QC. Priti Patel belügyminiszter azt mondta, reméli, hogy az áldozatok családjai “megnyugvást találnak abban, hogy végre kézre került az elkövető oly sok év után”.    Forrás

Megosztás