Villámgyorsan öntötte el a víz London egy részét és teszi még most is lehetetlenné a közlekedést a népszavazás várva-várt napján.

clap2

A sürgősségi szolgálat jelentése szerint, a vonalak túlterheltek voltak, mivel, rengetegen telefonáltak be az erős vihar és felhőszakadás miatt, amely Délkelet-Londont sújtotta az éjjel. Egy hónapra elegendő mennyiségű eső esett néhány óra leforgása alatt, és még többszöri esőzést is előrejósoltak a ma reggeli órákra.

Számos metró állomást áradás miatt lezártak (Tooting Broadway, Lambeth North, Embarkment, Borough és Canning Town). A District Line-t részben szintén lezárták és késések voltak a vonalon Parsons Green és Wimbledon között a reggeli órákban. Az, hogy a késések a nap további részében is megmaradnak-e, az egyelőre nem tudható.

kingston

A South West Trains figyelmeztette az utasokat, hogy akár egy órás késésekre is lehet számítani a Londonba vezető vonalakon. A Southeastern és Greater Anglia szintén problémákat jelentett be. A Blackwell Tunnelt szintén lezárták ma kora reggel, aminek köszönhetően jelentős késésnek lettek kitéve a Londonba és Londonból közlekedők a csúcsidőben.

A szavazni igyekvő emberek közül többen tettek bejelentéseket elárasztott utcákról, amelyeken éjszaka végigsöpört a vihar. A londoni tűzoltóság jelentése szerint, áradással kapcsolatos hívások százait kapta, mint például, eláradt otthonok, üzletek, az áradásban bent ragadt járművek, villámcsapás sújtotta otthonok stb.

https://www.youtube.com/watch?v=JYxNrTLOEyc

A fővárosi tűzoltóság szóvivője a következőket mondta: „A legénységet olyan gyorsan mozgósítottuk az esetekhez, amilyen gyorsan csak tudtuk, azonban, a tűzoltóság arra szólítja fel az embereket, hogy olyan vészhelyzet esetén, ahol élet vagy vagyon van veszélyben, csakis a 999-et hívják.”

„Hajnali 1:30 és 3:00 között a alkalmazottaink több mint 300 hívást fogadtak, amely kb. annyi, mint amennyit egy átlagos napon kapunk.” — tette hozzá.

ClnOSuaWAAAKhPi

Egyetlen óra alatt, 20,5 mm eső esett Bexley-ben, Délkelet-Londonban, amely majdnem a júniusi mennyiség fele. Bizonyos részein pedig ma, azaz csütörtök reggel egy teljes havi mennyiséget is előre jeleztek.

A Környezetvédelmi Ügynökség eddig négy árvíz figyelmeztetést tett közzé Bromley-ban, Sidcupban és Basildonban, ill. 22 árvíz figyelmeztetést délkeleten. Az előrejelzések szerint, az esőzések hasonló intenzitással ma délután 2 óra körül visszatérhetnek.

wd9oeilk5gusdjpuzkwv

A meteorológiai szolgálat korábban sárga figyelmeztető jelzést tett közzé Kentben, Sussexben és Surrey-ban, amelyek ma reggel 6-ig voltak érvényben. A figyelmeztető jelzés délkeleten előreláthatólag péntek reggel 6-ig érvényben marad.

clap

Luke Miall időjárás előrejelző szerint, „ha húzunk egy vonalat a The Washtól az Isle of Portlandig, akkor a tőle keletre lévő területek a veszélyeztetett zónába tartoznak.”

Az időjós szerint, egy csapadéksáv halad végig az English Chanelen északkeleti irányban, amely jelentős esőzést és áradást okoz, amely során jégeső is előfordulhat.

Miall mindenkit arra figyelmeztet, hogy ha délkeleten jár, vagy ott él, mindenképpen tartson magánál esernyőt és húzzon gumicsizmát.

Londonban, a vonat járatok egy részét áradás miatt felfüggesztették. A jelentések szerint, Batterseaben, Barkingban és Lewishamben több útszakasz is víz alatt van.

Louise March ezt írta a Twitter oldalán: „Láttam egy vízben álló autót, amit próbáltak onnan kitolni valahogy. 15 éve itt élek, de még soha sem láttam ilyet.” Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára