Hatalmas tömegmészárlás: 127 embert öltek meg Párizsban tegnap este 1

A legfrissebb hírek szerint a halálos áldozatok száma 127, és további 99 ember az életéért küzd, miután péntek este egy összehangolt terrortámadás során, állig felfegyverzett terroristák gépfegyverekkel és gránátokkal támadtak az emberekre.

thumbs_b_c_bb6a6a1dc94349b97884af7626f609fa

Az egyik, ha nem a legnagyobb összehangolt támadás volt ez szeptember 11. óta. A francia fővárosban ráadásul idén ez már a második ilyen szörnyű eset. A párizsi rendőrség is megerősítette, a halálos áldozatok számát. A fegyveresek hat különböző helyen csaptak le a péntek éjszakában a bulizó, szórakozó emberekre.

A legnagyobb vérengzés a Bataclan nevű szórakozóhelyen volt, ahol egy koncert kellős közepén három fegyveres rontott be és kezdett lövöldözni, majd gránátokat dobtak a tömegbe, 80 ember életét kioltva ezzel. Franciaország lezárta a határait, rendkívüli állapotot hirdetet, és 1,500 katonát küldött Párizs utcáira. Ez a Franciaországot ért legnagyobb erőszakos cselekmény a második világháború óta.

https://www.youtube.com/watch?v=nZSIbutV8w8

Az értesülések szerint kb. 15 embert egy étteremnél öltek meg a belvárosban, hárman pedig öngyilkos merénylők áldozatai lettek a Stade de France stadion előtt. A robbanásokat a mecset közvetítő élő adásban is lehetett hallani.

A legnagyobb mészárlás a Bataclan nevű szórakozóhelyen volt, ahol épp az amerikai Eagles of Death Metal rock banda tartott teltházas koncertet. Teljesen pontosan nem lehet tudni, hogy mi történt, de a rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, miután túszejtést jelentettek. Egyszercsak elszabadult odabent a pokol és gránátokat kezdtek dobálni az emberek közé. A rendőrség ekkor megrohamozta az épületet, és kiiktatták a hírek szerint három db terroristát, de a civil áldozatok száma 80 főre tehető.

Paris+attack

„Szörnyű, ami történt! Rendkívüli állapotot rendelünk el. Ezenkívül lezárjuk az országhatárokat, hogy a tettesek semmiképp se szökhessenek meg.” – nyilatkozta a francia miniszterelnök.

A friss hírek szerint 18 embert lőttek le a Rue de Charonne teraszán, másik 14 embert pedig a Le Carillon bárnál és a mellett lévő Le Petit Cambodge nevű étteremnél. Az egyik szemtanú szerint gépjárművekből nyitottak tüzet a vacsorájukat fogyasztó emberekre.

BN-LG255_1113FR_M_20151113173045

A 127 halálos áldozaton kívül összesen kb. 200-an szenvedtek kisebb és nagyobb sérüléseket a támadások során. A rendőrséggel és a katonasággal folytatott tűzharcokban 8 terroristát, köztük 7 öngyilkos merénylőt öltek meg. Hollande miniszterelnök az ISIS-t vádolta a történtekért, de idáig még egy terrorszervezet sem vállalta a felelősséget a mészárlásért. Idén ez a második terrortámadás Párizsban, miután januárban a Charlie Hebdo magazin irodáját támadták meg, 12 ember életét kioltva. A francia miniszterelnök kijelentette, nem kegyelmeznek a tetteseknek.    Forrás: http://www.bbc.co.uk/

  • Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoporthoz (12,300fő), és hivatalos oldalunkhoz (15,700fő).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, hasznos, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után