Hol, milyen fizetés kell, hogy lakást vehess Nagy-Britanniában - megdöbbentő adatok 1

Rengeteg ember gondolkodik hosszabb távon a szigetországot illetően, ezért megnéztük, hogy hol, mennyit kell keresnünk ahhoz, hogy lakást, vagy házat vehessünk Nagy-Britannia különböző pontjain, és az eredmények lesújtóak, főleg, ami a fővárost illeti.

victorian-houses-ramnaganat-7366802232

 

A tanulmány rámutat, hogy a saját ingatlan csupán egy szép álom marad a legtöbb londoni lakó számára, akik nem tudnak kiszakadni az albérlői státuszból, állítják az elemzést elvégző szakértők. Londonban ugyanis a jelenlegi átlagfizetés (évi £28,000) ötszörösét kell keresnünk, ha egy átlagos lakást szeretnénk venni (£442,000 ) úgy, hogy anyagilag ne vágjuk magunkat teljesen földhöz. Az elemzést a Gocompare.com készítette, hivatalos kormányadatok és megfizethetőségi számítások segítségével. A tanulmány jól rávilágít, mennyire is súlyos valójában a londoni lakáshelyzet, viszont ha alaposan körülnézünk, egész jó árú, megfizethető környékeket is találhatunk. Létrehoztak egy interaktív térképet, amin ti is kattintgathattok, és kedvetekre nézegethetitek, hogy hol mi a helyzet.

Hol mennyire megfizethető lakást venni a szigetországban (a zöld a fizetések középértéke, a piros a szükséges éves fizetés az átlagos lakás megvételéhez):

 chart1

Hogy jött ez ki?

Az adatok szerint a londoniaknak 10-szer annyit kell keresniük évente, mint a Blackburn-ben lakóknak (akiknek mindössze £14,000 is elég), hogy az ottani átlagos lakás megfizethető legyen számukra. Az is kiderült továbbá, hogy London után Oxford, Cambridge és Brighton a három legdrágább brit település lakásvásárlás szempontjából. Itt évi £64,000 és £89,000 font közötti összeget kell keresnünk az átlagos lakás megvételéhez.

Itt az említett interaktív térkép, amin mindent megtaláltok:

Hol, milyen fizetés kell, hogy lakást vehess Nagy-Britanniában - megdöbbentő adatok 3

A kormányon lévő konzervatív párt 200,000 új, első lakásukat vásárlóknak épített otthont ígért 2020-ra. Azt is mondták, hogy ezeket a piaci ár 80%-án fogják eladni és emellett Londonban nem több, mint £450,000-os áron. Campbell Robb, a Shelter vezérigazgatója szerint ez a krízisen vajmi keveset fog javítani. A Shelter becslései szerint még ilyen feltételek mellett is £98,000-os önrészt kell majd virítaniuk az első lakásukat vásárlóknak Londonban, 2020-ban.

Végezetül még annyi, hogy a széles körben elfogadott érték, illetve arány szerint egy ingatlan akkor megfizethető számunkra, ha a lakhatás költségei nem emésztik fel több, mint egyharmadát a fizetésünknek. Egyébként pedig ha szobát, lakást keresel, akkor a Hunglia oldalán ilyen hirdetéseket is találsz.   Forrás: http://www.standard.co.uk/

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után