„Hatalmas robbanás volt”: Villám csapott egy házba Dél-Angliában, azonnal lángra lobbantva a felső szintet 1

Kigyulladt egy ház Anglia déli részén, miután a tegnap esti vihar során villámcsapás érte. A szemtanúk elmondása szerint éjfél körül „hangos robbanás volt hallható” és vakító fehér fény árasztotta el a környéket egy pillanatra Corfe Mullenben, Poole közelében, Dorsetben.

„Hatalmas robbanás volt”: Villám csapott egy házba Dél-Angliában, azonnal lángra lobbantva a felső szintet 3

A durván 400 000 font értékű ingatlant, amelyben két ház található, közvetlenül telibe találta a villám, és szinte azonnal lángra lobbantotta. Warren Windebank a 47 esztendős szomszéd aki grafikusként dolgozik a következőket mondta: „Láttam, ahogy kigyullad a tető, és nem tudtam, van-e odabent valaki.”

“Az ajtó nyitva volt, így benéztem, hogy hátha látok valakit odabent, de cserepek kezdtek hullani a tetőről, és úgy tűnt, hogy mindjárt összedől az egész, ezért elmenekültem onnan.”

A két ingatlan lakóit – egy fiatal és egy középkorú nőt – a nagy robaj felébresztette, és óriási szerencséjükre így sikerült elmenekülniük még mielőtt a tűz teljesen szétterjedt volna az épületben. Körülbelül 15 embert kellett evakuálni a történtek miatt a szomszédos házakból.

„Hatalmas robbanás volt”: Villám csapott egy házba Dél-Angliában, azonnal lángra lobbantva a felső szintet 4

Egy másik szomszéd hozzátette: „Én épp a nappaliban voltam, amikor hatalmas robbanást hallottam, amitől pánikba estem. Kirohantam, de akkor még nem láttam a tüzet, ezért visszamentem a lakásomba. Kicsivel később fekete füstöt láttam, így kinéztem az ablakon, és akkor láttam, hogy ég a ház.”

„Hatalmas robbanás volt”: Villám csapott egy házba Dél-Angliában, azonnal lángra lobbantva a felső szintet 5

„Kimentem, és láttam, hogy a ház bejárati ajtaja nyitva van, ezért odakiáltottam: „Van ott valaki?” mire egy nő azt mondta, hogy már kijött.”

Hat tűzoltócsapat két és fél órán át küzdött a lángok megfékezésével, és további három órán keresztül még a biztonság kedvéért a helyszínen maradtak.

„Hatalmas robbanás volt”: Villám csapott egy házba Dél-Angliában, azonnal lángra lobbantva a felső szintet 6

A Dorset and Wiltshire Fire Rescue szóvivője ezt mondta: „12.19-kor hívtak minket a Coronation Way-hez, Corfe Mullenbe, miután egy villámcsapás jelentős méretű tüzet okozott két kapcsolódó ingatlan tetőterében. A tüzet végül hajnali 2:40-kor sikerült megfékezni, és olyan 5:30-kor hagytuk el a helyszínt.”

Szerencsére senki sem sérült meg, és mindenki épségben kijutott az épületekből, mire a tűzoltók és a mentők odaértek, de a két érintett ház súlyosan megrongálódott.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után