Csődbe ment Birmingham, Anglia 2. legnagyobb városa – a brit kormány sürgősségi beavatkozásra készül 1

A brit kormány a legfrissebb értesülések szerint rövidesen bejelenti azokat a rendkívüli intézkedéseket, amelyek a birminghami önkormányzat működését kisegítik a pénzügyi válságból. Többen úgy gondolják, biztosokat lehetne küldeni a csődbe ment város vezetésének felügyeletére.

Csődbe ment Birmingham, Anglia 2. legnagyobb városa – a brit kormány sürgősségi beavatkozásra készül 3

A brit parlament alsóháza várhatóan ma fogja meghallgatni, hogy a felelős miniszter, Michael Gove milyen jellegű beavatkozást javasol, és a miniszterek ismertetni fogják az első lépéseket. A becsődölt nagyváros egy durván 760 millió fontos kifizetetlen számlát lobogtat. Az is elhangzott, hogy ez a számla jelen állás szerint havonta 5 – 14 millió fonttal nő.

A város munkáspárti vezetője, John Cotton elmondta, hogy találkozott Gove úrral, és folyamatos kommunikációt folytat a részlegével és a helyi önkormányzati szövetséggel, mivel a város vezetése felismerte a kihívásokat amikkel szembesültek, és segítségre van szüksége ezek megoldásához.

Egy kormányzati forrás azonban azt mondta a BBC-nek, hogy a helyzet súlyossága “sokkal rosszabb, mint gondolták”, és azzal vádolta a város önkormányzatát, hogy nem teljesíti az alapvető feladatait. A tanács költségvetésében egy további 87 millió fontos hiányt fedeztek fel.

Mindezek miatt a hónap elején bejelentették, hogy minden új beruházást leállítanak, de a törvényben előírt szolgáltatások – beleértve az oktatást, a szociális ellátást és a hulladékgyűjtést – továbbra is működni fognak.

Hétfőn a tanács vezérigazgatója, Deborah Cadman levelet írt a személyzetnek, hogy a vezetőség “folyamatos megbeszéléseket” folytatott a kormánnyal a probléma orvoslása érdekében. “Gondoskodni fogok róla, hogy értesítsem önöket, ha újabb fejlemények lesznek” – tette hozzá.

Birmingham városának vezetése most arra készül, hogy hivatalosan “kivételes pénzügyi támogatást” kérjen a kormánytól, amely valószínűleg hitelek és kölcsönök vagy vagyontárgyak (például épületek és földterületek) eladásának a formájában tud majd megvalósulni, hogy mielőbb pénzhez jussanak pénzügyi kötelezettségeik teljesítéséhez.

Ez egyből olyan találgatásokhoz vezetett, hogy vajon mely vagyontárgyakat kínálhatják fel eladásra. Erről egyelőre nem lehet tudni.

Tony Travers professzor, a London School of Economics Kormányzati Tanszékének vendégprofesszora azt mondta, hogy az eszközök eladása “nem jelent azonnali pénzt az “éves” költségvetési nyomás enyhítésére, így jelen helyzetben nem biztos, hogy ez a legkézenfekvőbb megoldás.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után