Hatalmas mozgalom indul, tömegesen akarják megtagadni az energiaszámlák fizetését Nagy-Britanniában, az Ofgem már kérleli az embereket, hogy ne csatlakozzanak ehhez 1

A Nagy-Britanniában élőket arra kéri az Ofgem, hogy ne vegyenek részt az energiaszámlák emelkedése miatt indított és nagyon gyorsan növekvő „polgári engedetlenségi kampányban”, vagyis ne kezdjék el tömegesen bojkottálni az energiaszámlák befizetését.

Hatalmas mozgalom indul, tömegesen akarják megtagadni az energiaszámlák fizetését Nagy-Britanniában, az Ofgem már kérleli az embereket, hogy ne csatlakozzanak ehhez 3

Több tízezren mondták már le október 1-től a gáz- és villanyszámláik fizetését a Ne fizess mozgalom keretében. Az anonim aktivisták által vezetett „alulról szerveződő” kampány arra szólítja fel a háztartásokat szerte a szigetországban, hogy tagadják meg számláik kifizetését, válaszul az energiaválságra, amely milliókat sodor egyre nagyobb szegénységbe.

A BBC Radio 4 Today című műsorának adott interjújában Jonathan Brearley, az Ofgem vezérigazgatója figyelmeztetett, hogy ez mindenki számára megemelheti a költségeket. „Tudom, hogy mindenki rendkívül aggódik az energiaszámlája kifizetése miatt” – mondta.

„De semmiképpen nem biztatnék senkit, hogy csatlakozzon egy ilyen kampányhoz, méghozzá két okból sem. Először is, ez mindenki számára megnöveli a költségeket. Másodszor pedig, ha nehézségekbe ütközik a számla kifizetése, a legjobb, amit tehetünk az az, ha felvesszük a kapcsolatot energiaszolgáltatóval.”

“Senkit nem biztatnék arra, hogy visszatartsa a számla kifizetését, mert ez csak tovább rontja a dolgokat, és személyesen is érinti majd őket.”

Korábban arról számoltak be, hogy Mr. Brearley „több mint 300 000 GBP fizetést kapott kézhez”, és 2020-ban emellett még 15 000 GBP bónuszt vett fel. A BBC-nek adott interjúja után a Don’t Pay ezt írta a Twitteren: „Az Ofgem főnöke, aki évi 300 000 fontot fizet, azt mondja nekünk, hogy nyeljük be.  Nos, ezúttal nem. Hozza rendbe ezt a káoszt, különben nincs más lehetőségünk, mint a sztrájk. Álljatok össze és álljatok ellen!”

Ezek a kommentek nem sokkal azután érkeztek, hogy az energiaszabályozó megerősítette, hogy az árplafont mostantól negyedévente frissítik, nem pedig félévente, ami még gyakoribb drágulásokat jelent az energiaszámláinkon szereplő összegek tekintetében.

A Don’t Pay azt állítja, hogy a közvélemény-kutatási adóként emlegetett Community Charge díjjal szembeni ellenállás és ahhoz kapcsolódó zavargások ihlették meg 1990-ben, amelyek hozzájárultak Margaret Thatcher kormányának megbuktatásához. Akkoriban legalább 17 millió ember nem volt hajlandó megfizetni ezt a rendkívül népszerűtlen díjat.

A mozgalom azt reméli, hogy októberig egymillió embert toboroznak.

Az Energy Live Newsnak nyilatkozva a Don’t Pay egyik szóvivője azt mondta: „Katasztrófával nézünk szembe ezen a télen. Milliók nem fognak tudni fizetni azért, hogy melegen tartsák otthonukat, és ez emberek ezreinek vezethet a halálához. Az egyetlen módja annak, hogy ezt elkerüljük, ha több millióan nem hajlandók kifizetni ezeket a felháborítóan magas árakat, és közösen kényszerítjük az Ofgemet és a kormányt, hogy az emberek és nem pedig az energiaipar érdekében cselekedjenek.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után