A benzinkutak magasan tartják az árakat Nagy-Britanniában annak ellenére, hogy a nagykereskedelmi költségek már csökkenőben vannak 1

Az RAC azzal vádolta meg a főbb kiskereskedőket, hogy nem csökkentették a benzinárakat, annak ellenére sem, hogy a nagykereskedelmi költségek csökkennek. Külön kiemelte a szupermarketeket, azzal vádolva őket, hogy nem tolják tovább a csökkenő kiadásokat a fogyasztók irányába.

A benzinkutak magasan tartják az árakat Nagy-Britanniában annak ellenére, hogy a nagykereskedelmi költségek már csökkenőben vannak 3

Az üzemanyagárak az eddigi legmagasabb szintet értek el a nyár elején, de a benzin nagykereskedelmi ára június eleje óta fokozatosan, mostanra mintegy 20 pennyel csökkent. Az ólommentes benzin ára jelenleg kevesebb, mint 132 penny literenként, de a sofőrök átlagosan 183 pennyt fizetnek ki, ami tankolásonként közel 9 fonttal több kiadást jelent mindenkinek, mint kellene.

A literenként 192 pennybe kerülő gázolaj még drágább – de az RAC szerint 6 fonttal még így is drágábban adnak belőle egy tanknyit, mint kellene, ha figyelembe vesszük a közelmúltbeli árcsökkenést. A tankolni vágyó autósokat figyelmeztették, hogy a „négy nagy” szupermarket – a Tesco, az Asda, a Morrisons és a Sainsbury’s – már nem a legolcsóbb megoldás a piacon elérhető opciók közül.

Az RAC közölte, hogy míg a múlt héten végre már többen is csökkentették valamelyest az áraikat, a csökkentések még így sem elegendőek ahhoz, hogy összhangban legyenek a nagykereskedelmi költségek csökkenésével.

Simon Williams szóvivő ezt nyilatkozta: „Július szükségtelenül nehéz hónap volt a járművezetők számára, mivel a négy nagy szupermarketlánc nem volt hajlandó ésszerűbb szintre csökkenteni az árait, aminek pedig a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árának a jelentős csökkenését kellett volna tükröznie.”

„Láthattuk, hogy a független kiskereskedőknél méltányosabb árak jelentek meg országszerte, ami végül arra kényszerítette a szupermarketeket is, hogy végre jelentősebb csökkentést hajtsanak végre múlt pénteken késő délután. Aminek ehelyett történnie kellett volna, az az, hogy a legnagyobb kiskereskedők naponta jelentősen csökkentik áraikat, mivel a benzin nagykereskedelmi ára is folyamatosan csökkent az elmúlt nyolc hétben.”

Az autósoknak érdemes tehát alaposabban körülnézniük, hogy hol tankolnak, mert nagy valószínűséggel talál egy független kiskereskedőt, amely helyesen cselekszik, és méltányos, alacsonyabb áron adja az üzemanyagot tekintve, hogy az ő kiadásai is jelentősen csökkentek.

Az RAC szemrehányása azután történt, hogy nemrégiben bejelentették, hogy a BP 6,9 milliárd GBP nyereséget ért el, miközben milliók küzdenek az egyre jobban elszálló üzemanyag- és energiaszámlákkal. Ez az „olajóriás” legmagasabb második negyedéves nyeresége az elmúlt 14 évben, arról nem is beszélve, hogy 2022 első három hónapjában 5,11 milliárd GBP nyereséget könyvelhettek el…     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után