Újabb változtatás lép érvénybe az energia árplafon kapcsán Nagy-Britanniában, ami miatt még gyakrabban fog emelkedni a számlánk 1

Az energiaár-plafont ezentúl háromhavonta frissítik, és a Nagy-Britanniában élők már készülhetnek is a következő emelésre, amelyet alig néhány héten belül jelentenek be.

Újabb változtatás lép érvénybe az energia árplafon kapcsán Nagy-Britanniában, ami miatt még gyakrabban fog emelkedni a számlánk 3

A szolgáltatók által felszámítható maximális összegre vonatkozó korlát újabb módosítását általában félévente teszik közzé, de az Ofgem szerint most a rendszeresebb frissítés jobban tükrözné a valós költségeket. Az ügyfeleket figyelmeztették, hogy „jelentős kihívásokkal teli tél előtt állnak”, sokan pedig már így is nehezen tudják fizetni a számláikat, és egyre többen vannak, akiknek teljesen elfogytak a tartalékai.

Néhányan majd az étkezés és a fűtés között kell, hogy válasszanak, amikor beköszönt a hideg idő. A változás azt jelenti, hogy a nagykereskedelmi árak esetleges csökkenése is gyorsabban elér a felhasználókig – közölte az energiapiaci szabályozó. A legfrissebb előrejelzések szerint azonban a háztartások energiaszámlái legalább 2024-ig a válság előtti szint több mint két és félszerese körül mozognak majd.

A következő árplafonszint változtatást augusztus végén jelentik majd be. Az Ofgem vezérigazgatója, Jonathan Brearley azt mondta, tudja, hogy „ez a helyzet sok ember számára meglehetősen aggasztó”, de sajnos erre „nem igazán van ilyenkor jó válasz”.

Mr. Brearley a következőket mondta: „A fogyasztók érdekében meghozandó kompromisszumok rendkívül nehézek, és egyszerűen most nincs könnyű megoldás. A mostani változtatások biztosítják, hogy az árplafon ellátja a feladatát, biztosítva, hogy az ügyfelek a felhasznált energia után a pontos és valós költséget fizessék meg, de biztosítva ugyanakkor azt is, hogy az ár alkalmazkodni tudjon a jelenlegi ingadozó piachoz. Továbbra is szorosan együttműködünk a kormánnyal, a fogyasztói csoportokkal és az energiacégekkel, hogy milyen további támogatásokkal segítsük ezeket a rászorulókat.”

A Citizens Advice felszólította a brit kormányt, hogy lépjen közbe, és nyújtson több támogatást mert „az energiaköltségek jelenleg nagyon egy irányba haladnak”.

Gillian Cooper, a Citizens Advice energiapolitikai részlegének vezetője a következőket mondta: „Az, ami minden számlához hozzáadódik, az a szolgáltatók által elkövetett hibák költsége. A negyedéves árplafonra való átállás csökkenti annak kockázatát, hogy további szolgáltatók csődbe menjenek, ami jó dolog. De a számláink már most is hihetetlenül magasak és még mindig csak emelkednek.”

„A kormány helyesen járt el, amikor anyagi támogatást nyújtott az embereknek, de ez nem biztos, hogy elég lesz sok család számára. Újra cselekvésre késznek kell lennie a vezetésnek, és még mielőtt beköszönt a tél.” – tette hozzá.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után