Hatalmas kánikula és hőhullám éri el Európát, helyenként 44-48C is lehet – Mi várható Angliában? 1

A Földközi-tenger térségében a hőmérséklet ezen a héten európai rekordot dönthet, mivel egy igen forró hőhullám éri el Dél- és Kelet-Európát.

Hatalmas kánikula és hőhullám éri el Európát, helyenként 44-48C is lehet – Mi várható Angliában? 3

Egy nagy nyomású légtömegnek köszönhetően – amelyet Cerberus névre kereszteltek – szerdán Olaszország nagy részén 40 fok lesz, Szicíliában és Szardínián pedig az előrejelzések szerint 47-48 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Az európai történelem legmagasabb hőmérsékletét a szicíliai Syracusában jegyezték fel 2021. augusztus 11-én, amikor is 48,8 fokos hőmérsékletet regisztráltak.

Az Olasz Meteorológiai Intézet elnöke, Luca Mercalli professzor a következőket mondta: „Tudjuk, hogy 40 de akár 45 fok fölé is mehet a hőmérséklet. Az eddigi rekord közelébe kerülhetünk. Akárhogy is, az idő kiemelkedően forró lesz.”

A Vöröskereszt arra szólította fel az embereket, hogy a magas hőmérsékletek közepette ellenőrizzék a legsebezhetőbbeket a környezetükben. Arra szólítják fel továbbá az embereket, hogy maradjanak hidratáltak, kerüljék a koffeint és az alkoholt, és figyeljenek a hőguta jeleire, miután egy brit turista összeesett és elájult a római Colosseum előtt, amikor a hőmérséklet kedden 36 fok fölé emelkedett. Az előrejelzések szerint a rendkívüli hőség a Földközi-tenger térségében körülbelül két hétig tart majd. Stefano Rossi olasz meteorológus azt mondta, hogy a félszigeten a páratartalom miatt a hőmérséklet nem fog 22 fok alá csökkenni éjszaka sem.

A kánikula Franciaországot, Németországot, Spanyolországot és Lengyelországot is el fogja érni; Spanyolország egyes részein például a hőmérséklet a hét végén várhatóan eléri a 44 fokot is.

Nagy-Britanniában valószínűleg csak e hónap végén tér vissza a meleg idő. A heves esőzések és zivatarok várhatóan legalább július 23-ig folytatódnak, amikor is egy akár két hétig is eltartó hőhullám érheti el az Egyesült Királyságot.

A legfrissebb július 15. szombattól 24. hétfőig tartó hosszabb távú előrejelzés „általában bizonytalan időjárást jósol, július közepéig záporokkal vagy hosszabb esős és az évszakhoz képest gyakran meglehetősen szeles idővel”.

Július vége felé azonban elkezdenek javulni a dolgok, és a kissé szárazabb időjárás jelei mutatkoznak, kevesebb záporral, hosszabb, szárazabb időszakokkal és több meleggel.

A Barcelona Globális Egészségügyi Intézet tanulmánya szerint a tavaly nyári hőhullámok több mint 61 000 halálesethez vezethettek Európában. A kontinensen az eddigi legmelegebb nyár volt 2022-ben, amelyet perzselő hőhullámok, pusztító aszályok és tomboló erdőtüzek jellemeztek. A Copernicus Climate Change Service szakértői szerint Európában az ilyen durva hőhullámok gyakorlatilag nem történhettek volna meg a globális felmelegedés hatásai nélkül.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után