Az egyik londoni repülőtér az, ahol a legtöbb késés és járattörlés várható egész Európában a légi irányítási fennakadások és sztrájkok miatt 1

Az új statisztikai adatok szerint az egyik legnagyobb londoni repülőtéren több késés, fennakadás és járattörlés tapasztalható a légiforgalmi irányítási korlátozások miatt, mint bármely más nagy európai repülőtéren.

Az egyik londoni repülőtér az, ahol a legtöbb késés és járattörlés várható egész Európában a légi irányítási fennakadások és sztrájkok miatt 3

Willie Walsh, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (Iata) egyik igazgatója szerint az Eurocontrol legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a kialakult helyzet súlyosan érintette a West Sussex területén található London Gatwick repülőteret. Állítólag az ukrajnai háborúval kapcsolatos légtér lezárások, a létszámhiány, és a sztrájkok is hozzájárulnak ahhoz, hogy a légi irányítási szolgáltatók korlátozzák a járatok számát Európa-szerte.

Az EasyJet például a hét elején 1700 nyári járatot törölt megelőző jelleggel, ami vagy 180 ezer utast érint, és amelyek többsége Gatwickbe vagy onnan indult volna, és a légitársaság is a „példátlan” ATC (Air Traffic Control) korlátozásokat és sztrájkokat okolta a problémákért.

Walsh azt mondta: „Bár az ATC teljesítmények egyes területei javultak 2022-höz képest, sajnálatos módon még mindig elmaradunk a 2019-es szinttől. A gatwicki repülőtér jelenleg a legrosszabbul teljesítő repülőtér az Eurocontrol által vizsgált 31 nagy repülőtér közül, és a 106. helyen áll a teljes adathalmaz által lefedett 110 repülőtér közül.”

Walsh úr bírálta a kormány tétlenségét is, és arra buzdította a politikusokat, hogy legyenek elszámoltathatók az okozott gazdasági és környezeti károkért, hogy „ösztönözve legyenek a jobb döntések meghozatalára”. Hozzátette: „Elkeserítő, hogy azok a politikusok, akik tavaly azonnal kritizálták a légitársaságokat, most hallgattak a kormány által ellenőrzött vagy szabályozott ATC-szolgáltatók okozta fennakadások közepette.”

Ezt követően hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy a légi irányítási szolgáltatásokat a szervezett sztrájkok ideje alatt is fenntartsák, természetesen „a munkavállalók jogainak tiszteletben tartása mellett”.

A Gatwick reptér szóvivője ezt reagálta: „A londoni Gatwick repülőteret egyre inkább korlátozzák az Európa számos részén érvényes légiforgalmi irányítási nehézségek tovagyűrűző hatásai miatt. Ezek a korlátozások kívül esnek a repülőtér hatáskörén, és azért vezetik be őket, hogy kezeljék és kiegyenlítsék a jelentősen megzavart légtérből érkező és oda induló repülőgépek áramlását Európa-szerte.”

„Több tényező okozza a légtérrel kapcsolatos korlátozásokat Európa-szerte, ideértve a szervezett munkabeszüntetéseket, a létszámhiányt, az ukrajnai háborút és a rossz időjárást. Gatwicknek több járata van Európába, mint bármely más az Egyesült Királyság területén levő repülőtérnek, és aránytalanul nagy hatással lehetnek rá a kontinensen jelentkező fennakadások. Szorosan együttműködünk partnereinkkel a fennakadások minimalizálása érdekében, és elnézést kérünk minden utastól, akit esetleg kellemetlenség ér.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után