HATALMAS FORDULAT: az utolsó pillanatban mégis eltörlik a kötelező oltást az egészségügyi alkalmazottaknak Nagy-Britanniában… 1

A legfrissebb jelentések szerint az egészségügyi dolgozók tömeges felmondásától és elbocsátásától tartva mégis visszavonulót fúj a brit kormány, és az utolsó pillanatban mégsem teszik kötelezővé számukra a Covid oltást Nagy-Britanniában.

HATALMAS FORDULAT: az utolsó pillanatban mégis eltörlik a kötelező oltást az egészségügyi alkalmazottaknak Nagy-Britanniában… 3

Sajid Javid egészségügyi miniszter a hírek szerint a mai, hétfői napon találkozik a miniszterekkel, ahol várhatóan a Covid-Operation kabinetbizottság megerősíti és jóváhagyja eme terveket és feltehetően napokon belül, a hét későbbi szakaszában hivatalosan is bejelentésre kerül majd a döntés. Az NHS munkatársainak az eddigi „menetrend” szerint legkésőbb február 3-ig kellett vagy kellett volna az első oltást megkapniuk, de a miniszterek most a hírek szerint arra készülnek, hogy visszavonják a korábban meghozott döntést, mert attól tartanak, hogy az egészségügyben dolgozó közel 80 000 beoltatlan dolgozó legtöbbjét elveszítik, ami óriási érvágás lenne az NHS-nek.

Egyes nem hivatalos Források szerint a kormány úgy véli, hogy a kevésbé súlyos Omicron variáns megváltoztatta a helyzetet, mivel bár fertőzőbb ugyan, mégsem olyan veszélyes, mert nem okoz súlyos megbetegedést. Egy szenior kormányzati forrás a The Telegraph-nak azt mondta:

„Az Omicron megváltoztatta a dolgokat. Amikor először bejelentettük a törvényjavaslatot, a Delta volt a domináns variáns az országban. Az sokkal nagyobb kockázatot jelentett, a betegség súlyossága miatt. Az Omicron esetében, bár jobban fertőz, minden tanulmány kimutatta, hogy kevésbé súlyos. Ez megváltoztatta a dolgokat abban a tekintetben, hogy a kötelező oltás továbbra is helyes lépésnek számít-e.”

Múlt hétfőn az Egészségügyi és Szociális Minisztérium még azt közölte, hogy nem tervezik megváltoztatni a kötelezővé váló oltásokra vonatkozó javaslatot… Az egészségügyi miniszter azonban néhány napja azt mondta, hogy a módosítást „felülvizsgálat alatt tartják”. Emellett ő is hozzátette, hogy az NHS dolgozók számára a kötelező oltásról szóló törvényt még akkor hozták, amikor a Delta volt a domináns, és most már az omicron az, ami pedig sokkal-sokkal enyhébb tüneteket produkál.

Az eredeti tervek szerint Áprilisban lépne életbe a kötelező oltás az NHS dolgozók számára, ami azt jelenti, hogy a személyzetnek február 3-ig meg kellene kapnia az első oltást. Tavaly novemberben szavazták meg az egészségügyi alkalmazottak kötelező beoltását, és ezt követően több szolgáltató is azt állította, hogy ez a követelmény súlyosan károsította az ágazatot mert sokan hagyták ott miatta a munkájukat.

A statisztikák szerint Londonban az NHS dolgozók 8.7 százaléka nem kapta még meg az első oltását. Teljes Angliára vetítve ez az arány 5.1 %, ami durván 77 500 embert jelent. A múlt héten Javid azt nyilatkozta, hogy az NHS személyzet felelőssége, hogy magától jelentkezzen az oltásért.

A legfrissebb fejleményekre reagálva Patricia Marquis, az RCN angliai igazgatója a következőket mondta: „Ha ezek a jelentések igazak, akkor a kormánynak már régen meg kellett volna ezt tennie. A védőoltás rendkívül fontos, de ez rossz politika volt, különösen azért, mert növelte az NHS-re nehezedő már így is óriási nyomást. Az semmilyen formában nem szolgálja a betegek biztonságát, hogy a munkaerő-válság kellős közepén több tízezer egészségügyi alkalmazottat fenyegetünk elbocsátással.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után