Harmadik  Covid hullámtól tartanak Nagy-Britanniában nyáron, ha feloldják a korlátozásokat 1

A brit kormány egyik tudományos tanácsadója arra figyelmeztetett, hogy a tavaly tavaszi első hullámhoz hasonló eseménysor veheti kezdetét, miután a korlátozások az ütemtervben leírtak alapján végleg feloldásra kerülnek.

Harmadik  Covid hullámtól tartanak Nagy-Britanniában nyáron, ha feloldják a korlátozásokat 3

A miniszterelnök a hétfői hivatalos bejelentésében megerősítette, hogy április 12-től újra megnyílnak az üzletek, a fodrászok, szalonok és a pubok és éttermek kinti részei Angliában, de ugyanakkor türelemre kérte a lakosságot, és arra, hogy a szabályokat továbbra is tartsák be.

Boris Johnson, az ütemterv második fázisába való átlépés kapcsán hétfőn elmondta, hogy a váltást „teljes mértékben alátámasztják az adatok”, és hogy „semmit” nem látott ami indokolná, hogy azt gondolja, „el kellene térnie” az eredeti tervtől, hogy legkorábban június 21-ig megszüntesse az összes eddigi korlátozást.

A Vészhelyzetekkel foglalkozó tudományos tanácsadó csoport (Sage) által készített modell azonban nem igazán egyezik azzal, amit a miniszterelnök mondott, ugyanis bár a feloldás második szakasza valószínűleg nem gyakorol nagy nyomást az NHS-re, a májusra és júniusra javasolt változtatások, amikortól a „társadalmi keveredés” sokkal jobban beindul majd, állítólag a kórházi betegfelvételek számát visszarepítheti a második hullám csúcsán tapasztalt értékekig.

A London School of Hygiene and Tropical Medicine szakértőinek tanulmányában az áll, hogy előrejelzéseik szerint az ütemterv második szakasza „a fertőzöttek és a halálesetek kismértékű emelkedéséhez vezethet”, viszont a júniusi negyedik szakasz, amikor a korlátozásokat várhatóan teljesen eltörlik, „Az első hullám során tapasztaltakhoz hasonló esetszámhoz és halálozási rátához is vezethet”. Hozzátették azonban, hogy megállapításaik csak „előzetes feltevések” és „pesszimista értékekkel kalkuláltak”, vagyis bár előfordulhat, valószínűleg kicsi rá az esély, hogy minden balul sül el és be is következik a legrosszabb szcenárió.

A Warwicki Egyetem tudósai ezzel párhuzamosan  szintén hasonló következtetésre jutottak, miszerint a korlátozások feloldásának üteme miatt „egy különálló harmadik fertőzési hullám” keletkezik majd várhatóan, a kórházi betegfelvételek száma pedig július vége és augusztus közepe között tetőzik majd (a becslések szerint).

Mindeközben Az angliai tiszti főorvos, Chris Whitty professzor arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus “belátható időn belül nem fog csak úgy eltűnni”, míg Sir Patrick Vallance tudományos főtanácsadó pedig arra figyelmeztetett a napokban, hogy a járvány hosszú távú változásokat eredményezhet az emberek viselkedésében. Véleménye szerint a kézfertőtlenítés, a rendszeres Covid tesztek, és a munkától való távol maradás betegség esetén mind olyan dolgok lesznek, amit a jövőben mindenki jóval komolyabban fog majd venni.

Eközben a miniszterelnök várhatóan komoly csatát kell hogy vívjon saját képviselőivel, ugyanis a Covid oltási útlevelek kapcsán egyre nagyobb a felháborodás a párt sorai közt, mivel korábban arról volt szó, hogy csak külföldi utazások kapcsán lesz bevezetve, és a társadalmat nem próbálják meg  semmilyen módon felosztani, vagy diszkriminálni az alapján, hogy rendelkezik-e ilyen dokumentummal vagy sem. Most azonban úgy tűnik megkezdik a tesztelésüket már heteken belül, és bár egyelőre azt mondják, hogy a tömegközlekedésen, vagy egy kocsmába való beüléshez nem kell majd megvillantani, mint valami igazolást, de a nagyobb rendezvényeken be akarják vezetni a használatukat nyártól… ideiglenesen.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után