Halva született a gyermeke egy fiatal anyukának, miután tévedésből hazaküldték az egyik angliai kórházból 1

Egy teljesen megtört kismama most válaszokat követel, miután néhány nappal a szülés előtt hazaküldték az egyik angliai kórházból, majd ezt követően halva született a babája.

Halva született a gyermeke egy fiatal anyukának, miután tévedésből hazaküldték az egyik angliai kórházból 3

A 18 éves Madison Goodwinen sürgősségi császármetszést kellett volna elvégezni az egyik Essex-i kórházban, de a nagy káosz közepette összekeverték a neveket és tévedésből őt küldték haza valaki más helyett. A tinédzser az Essex-i Southend Kórház egyik páciense volt, ahol azt mondták neki, hogy sürgősségi műtétet hajtanak rajta végre az idén január 11-én elvégzett egyik vizsgálat után.

Később közölték vele, hogy összetévesztették egy másik, azonos nevű beteggel, aki szintén hamarosan szül, és hogy egy új vizsgálat kimutatta, hogy a babája rendesen mozog és rugdos. Madisont elbocsátották a kórházból, és az orvosok azt mondták neki, hogy később vissza fogják hívni egy újabb vizsgálatra és az sem kizárt, hogy orvosi segítséggel kell majd beindítani nála a szülést.

Január 13-án visszament ugyanabba a kórházba, ahol legnagyobb megdöbbenésére Madisonnal közölték, hogy babájának nincs szívverése. Ezt követően megindították a szülést, és meg kellett szülnie a halott kislányát.

Madison azt mondta: „A szülészek és ápolók, akik támogattak a legnehezebb pillanatok közepette, hihetetlenül jó munkát végeztek. De amióta 17-én elhagytam a kórházat, nem volt semmi kommunikáció. A gondolat, hogy mások is átmennek ezen a szörnyűségen, borzalmas – olyan gyakran megtörténik, és egyszerűen megy minden tovább, nem is nagyon foglalkoznak utána vele.”

Halva született a gyermeke egy fiatal anyukának, miután tévedésből hazaküldték az egyik angliai kórházból 4

“Ez fájdalmat és egy életre szóló traumát okozott nekem, és szeretném, ha az emberek tudnának róla, hátha ez megakadályozhatja, hogy hasonló eset bárki mással újra megtörténjen.”

Egy tavalyi ellenőrzés során egyébként a Southend Egyetemi Kórház „javításra szoruló” minősítést kapott. Madison édesanyja, Dawn azt mondta, úgy gondolja, hogy ha 11-én a császármetszést végrehajtották volna, az unokája még mindig élne.

„Úgy gondolom, hogy alapos vizsgálatot kell végezni a Southend Kórházban folyó dolgok kapcsán. Azt akarjuk, hogy legyenek eljárások amik megvédik az anyát és a babát, mint például a terhesség előrehaladtával több szkennelés, és két vagy több tanácsadó döntsön a kezelési tervről.”

A tragikus incidens után Madison és élettársa, Matteo két napot töltött a Southhend Kórházban a lányuk holttestével, mielőtt átvitték a Great Ormond Street Kórházba, hogy további vizsgálatokat végezhessenek el rajta. A fiatal család így most nehéz szívvel de már a temetésre készül.

Diane Sarkar, a Mid and South Essex NHS Foundation Trust ápolási és minőségügyi igazgatója így nyilatkozott: „Részvétünket szeretnénk kifejezni a családnak ebben a nehéz időszakban. Szeretnénk megnyugtatni őket, hogy már megkezdtük a teljes vizsgálatot, és minden halva születést automatikusan felülvizsgálunk a nemzeti irányelveknek megfelelően. Szoros kapcsolatban állunk a családdal, és folyamatosan tájékoztatjuk őket a nyomozás menetéről.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után