Hajmeresztő tervvel akarja a brit kormány lecsökkenteni a bevándorlók számát a Brexit után

0

A szakképzetlen EU bevándorlóknak, akik a kilépés után szeretnének majd Nagy-Britannia területére jönni dolgozni, legalább 30,000 fontos fizetésre lesz szükségük, hogy munkát vállalhassanak, derült ki egy tervezetből, amit hivatalosan a következő hét folyamán terveznek bejelenteni.

A dokumentumban szereplő, kiszivárogtatott adatok szerint,amik egyébként a Brexit utáni bevándorlási rendszer részleteit taglalják, a szakképzett EU polgároknak már az előtt meg kell kapniuk a munkát, amit végezni fognak, mielőtt az országba érkeznének. Ezt követően pedig öt évig tartózkodhatnak majd a szigetország területén.

Az alacsonyabb fokú képzettséggel rendelkező, illetve a teljesen szakképzetlen munkások pedig csak egy 1 éves ideiglenes periódusra jöhetnek majd ki Nagy-Britanniába dolgozni, de a tervek szerint már nekik is meg kell hogy legyen a munkahelyük mire az országba megérkeznek, ráadásul az éves fizetésük nem lehet alacsonyabb, mint 30,000 font.

Amikor az egy év leteltével a vízumuk lejár, el kell majd hagyniuk az országot és egy évig várniuk kell, amíg újra kijöhetnek egy újabb évre.

A hírek szerint ezek a tervek igencsak megosztották a kabinet tagjainak az álláspontját. Sajid Javid, a brit belügyminiszter például nyíltan beszélt arról, hogy az olcsó külföldi munkaerő beáramlása elé nem kellene mindenféle gátakat építeni. A „The Sun” néhány héttel ezelőtt már jelezte, hogy Mr. Javid elmondta nekik, hogy a 30,000 fontos korlátot túl magasnak tartja és nem ért vele egyet.

A most napvilágot látott részletek Theresa May malmára hajtják a vizet, aki egyébként a G20-as találkozón Argentínában is elmondta,hogy a kormány által támogatott Migrációs Tanácsadó Testület határozottan és egyértelműen azon az állásponton van, szükséges egy ilyesfajta fizetési korlátmegszabása az országba érkező bevándorlók számára.

Andrea Leasdom, alsóházi képviselő egyébként a héten azt nyilatkozta, hogy várhatóan a dokumentum részleteit még azelőtt nyilvánosságra fogják hozni, hogy a parlament elmenne az év végi karácsonyi szünetre csütörtökön. Amennyiben tényleg ez a terve a kormánynak, és ez meg is valósul,úgy ez igen komoly változásokat fog eredményezni a szigetország és az EU közti munkaerő áramlásban. Azt, hogy ez pár hónap múlva már márciustól életbe lép, vagy csak az átmeneti időszak végével, 2020 végén, egyelőre nem közölték.

Az egészben ezzel párhuzamosan az a legfurcsább, hogy még hivatalos elemzés is készült arról, hogy mennyire értékes Nagy-Britannia számára az olcsó EUs munkaerő.                  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Facebook csoportunk / Facebook Oldalunk / Kövess minket lent a csengőre kattintva
Cikk Megosztása: