Figyelem! Újabb pénzügyi támogatás jöhet a Nagy-Britanniában élők számára a kormánytól a megélhetési költségek növekedése ellen 1

Rishi Sunak, brit pénzügyminiszter állítólag új adó-visszatérítést fontolgat a családok további támogatása gyanánt, miután a tavaszi mini költségvetés nem enyhítette a megélhetési költségekkel kapcsolatos növekvő félelmeket a lakosság és a szakértők körében sem.

Figyelem! Újabb pénzügyi támogatás jöhet a Nagy-Britanniában élők számára a kormánytól a megélhetési költségek növekedése ellen 3

Mr. Sunak most egy újabb több milliárd fontos csomag részeként azt fontolgatja, hogy a council tax (önkormányzati adó) után további kedvezményeket tesz elérhetővé újabb visszatérítések formájában, miután a Downing Street egyértelművé tette, hogy továbbra is komolyan aggódik a megélhetési költségek válsága miatt – írja a Sunday Times. „Már megvizsgáltuk ezt, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a council tax a legjobb megoldás” – mondta az újságnak egy pénzügyminisztériumi forrás. “Már van egy kipróbált mechanizmus… Így Ésszerű lenne újra ezt használni.”

A pénzügyminisztert az utóbbi napokban keményen kritizálták amiatt, hogy a korábban bejelentett 200 GBP hitelen és 150 GBP visszatérítésen túl nem nyújtott további segítséget az energiaszámlákhoz és az önkormányzati adóhoz az alacsonyabb jövedelmű háztartások milliói számára.

Boris Johnson és csapata állítólag „pánikol” a májusi önkormányzati választások közeledtével az emelkedő élelmiszer- és energiaszámlák miatt. A Downing Street speciális tanácsadóinak állítólag megmutatták egy közvéleménykutatás eredményeit, amely szerint a megélhetési költségek növekedése jelenleg az első számú aggodalom a brit közvélemény számára, megelőzve az NHS-t és az egészségügyi ellátással kapcsolatos problémákat.

Nadhim Zahawi oktatási miniszter utalt rá, hogy Mr. Sunak további segítséget tervez a megélhetési költségek terén az elkövetkező hónapokban. „Azt hiszem, továbbra is figyelni fogja a helyzet alakulását, és ez így van jól. Felelőtlenség lenne azt mondani, hogy kész is volnánk, mert az energiaárak ingadozóak, az infláció pedig továbbra is magas… Szóval még a probléma nincs megoldva.” – mondta vasárnap a Sky News-nak.

Vicky Pryce, a Kormányzati Gazdasági Szolgálat korábbi vezetője azt is elmondta, hogy „óriási feszültség” van a Downing street 10. és a Pénzügyminisztérium között. Az LBC-nek nyilatkozva azt mondta, a pénzügyminiszter úr azt „szeretné, ha olyan valakinek látná őt a lakosság, aki visszaállította a pénzügyeket valamiféle normális kerékvágásba”.

Stephen Crabb, az egyik magas rangú tory képviselő szerint a kancellárnak tavasszal és nyáron „többet” kell segítenie a nehéz helyzetben levőkön – azzal érvelve, hogy egyszerűen nem fér bele megvárni a következő őszi költségvetést. A Költségvetési Felelősségi Hivatal (Office of Budget Responsibility) új elemzése szerint az átlagos háztartásokat durván 3000 font többletköltség sújthatja 2026/27-re.

A Resolution Foundation nevű szervezet pedig arra figyelmeztetett, hogy a megélhetési költségek növekedése okozta krízis idén újabb 1,3 millió britet taszíthat szegénységbe – köztük már olyanokat is, akik a „közepes jövedelműek” közé sorolhatók (ha ez így megy tovább). Tehát most a pénzügyminiszteren a sor, hogy segítsen az alacsony jövedelmű családokon, akik egyre jobban érzik a rohamosan emelkedő árak szorítását a pénztárcáikon.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után