Figyelem! Újabb hatalmas vihar éri el napokon belül Nagy-Britanniát 1

A brit meteorológiai intézet „erős szélre és heves esőzésre” figyelmeztetett a hét folyamán, ugyanis a Ciarán vihar a hét második felében éri el a partokat és söpör majd végig az Egyesült Királyságon.

Figyelem! Újabb hatalmas vihar éri el napokon belül Nagy-Britanniát 3

A Ciarán névre keresztelt vihar egyes helyeken akár 120 km/órás széllökéseket is hozhat magával, amelyek Anglia déli partjai mentén lesznek a legvalószínűbbek. Sőt, szerencsére nem túl nagy az esélye, de fennáll annak a veszélye, hogy néhány kitettebb területen akár 130-140 km/órás széllökések is előfordulnak majd.

Ráadásul mindeközben lesznek olyan területek, ahol akár 60 mm csapadék is hullhat majd 1-2 nap leforgása alatt, ami ismét komoly áradásokhoz vezethet számos településen vagy útszakaszon. A Met Office egyik meteorológusa, Chris Almond a következőket mondta a napokon belül az országot elérő vihar kapcsán:

„Erős szél lesz és heves esőzések várhatók, ráadásul a jelentős mennyiségű csapadék a már telített talajra fog hullani, ami további veszélyekkel és kockázattal jár, mint például az áradások azokon a területeken, amelyek már most is, illetve még mindig küzdenek az előző, Babet vihar utóhatásaival az elmúlt hét heves esőzéseit követően, amelyek közel egy teljes hétig eltartottak.”

Figyelem! Újabb hatalmas vihar éri el napokon belül Nagy-Britanniát 4

A Környezetvédelmi Ügynökség jelenleg elképesztő sok, 72 árvíz miatti figyelmeztetést léptetett életbe Anglia-szerte és további 172 árvízriasztást. Eközben Skóciában is jelenleg 18 miatti figyelmeztetést és 11 árvízriasztás van érvényben.

Az idei szezon harmadik névvel ellátott vihara azok után éri el az országot, hogy Skócia és Északkelet-Anglia egyes területeit igencsak megtépázta a Babet vihar, amely súlyos károkat és több halálesetet is okozott a múlt hét folyamán.

A Ciarán vihar a legfrissebb jelentések szerint szerda este érkezik majd meg Nagy-Britanniába, de a legjava és a vihar leghevesebb része majd csak másnap, csütörtökön fogja elérni a brit partokat.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után