Babet vihar: hatalmas területek kerültek víz alá és már 7 halálos áldozata van a viharnak Nagy-Britanniában 1

A Környezetvédelmi Ügynökség közölte, hogy az új árvízriasztások várhatóan még a jövő héten is tartanak majd Nagy-Britannia számos részén, miután a Babet vihar által okozott heves esőzések miatt több száz ingatlant árasztott el a víz.

Babet vihar: hatalmas területek kerültek víz alá és már 7 halálos áldozata van a viharnak Nagy-Britanniában 3

Maureen Gilbert, a 83 éves nagymama, aki a hétvége folyamán életét vesztette, amikor megpróbált kimenekülni derbyshire-i, elárasztott otthonából, megerősítették, hogy már a hetedik személy volt, aki meghalt az extrém időjárási körülmények következtében a Babet vihar kezdete óta.

Angliában, ahol több mint 1250 ingatlant öntött el a víz, a Nottinghamshire önkormányzata több, mint 500 otthon lakóit sürgette ingatlanjaik elhagyására, miután Retfordban súlyosnak nyilvánították a helyzetet az Idle folyó magas vízállása miatt.

Babet vihar: hatalmas területek kerültek víz alá és már 7 halálos áldozata van a viharnak Nagy-Britanniában 4

A Környezetvédelmi Ügynökség azt is közölte, hogy a jövő héten a legkeményebben sújtott területeken újabb árvízi figyelmeztetések várhatók – annak ellenére, hogy a súlyos, halálos vagy súlyos sérülések veszélyével fenyegető árvízi figyelmeztetéseket feloldják.

Babet vihar: hatalmas területek kerültek víz alá és már 7 halálos áldozata van a viharnak Nagy-Britanniában 5

Az időjárási figyelmeztetések tegnap ugyan véget értek, de a Babet vihar utóhatásai várhatóan a következő napokban és hetekben még érezhetők lesznek.

Babet vihar: hatalmas területek kerültek víz alá és már 7 halálos áldozata van a viharnak Nagy-Britanniában 6

A rendőrség szóvivője a következőket mondta: „Vizsgálat indult, miután egy nő holttestére bukkantak egy chesterfieldi ingatlanban. A derbyshire-i rendőrséget október 21-én, szombaton délelőtt 10.35 után hívták ki a helyszínre a chesterfieldi Tapton Terrace-hoz. A derbyshire-i tűzoltó- és mentőszolgálat az East Midlands-i mentőszolgálat munkatársaival együtt az ingatlanhoz érkezve egy 80 év körüli nőt holtan találtak a lakásban. Nyomozás indult az idős hölgy halálának okát és körülményeit illetően.”

Babet vihar: hatalmas területek kerültek víz alá és már 7 halálos áldozata van a viharnak Nagy-Britanniában 7

Pénteken egy hatvanas éveiben járó férfi meghalt, miután beleesett a sebes folyású árvízbe a Shropshire-i Cleobury Mortimer városában. A skóciai rendőrség nem sokkal korábban közölte, hogy egy kidőlt fa rázuhant egy furgonra Forfar közelében Angusban csütörtök este, melynek következtében az 56 éves sofőr meghalt. Csütörtökön egy 57 éves nő is életét vesztette, miután egy megáradt folyó elsodorta szintén ebben a régióban.

Babet vihar: hatalmas területek kerültek víz alá és már 7 halálos áldozata van a viharnak Nagy-Britanniában 8

Szerencsére végre Nagy-Britannia területének jelentős részén rengetegen fellélegezhetnek, most, hogy végre a Babet vihar elcsendesedett a több napos ítéletidő után. Dave Britton, a meteorológiai intézet szóvivője azt mondta, hogy a következő néhány nap stabilabb időjárása a helyi önkormányzatoknak ad végre lehetőséget a soraik rendezésére.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után