Rengetegen kaphatnak 500, 2500 vagy akár 5000 fontot is a Babet vihar által sújtott területeken Nagy-Britanniában 1

A Babet vihar által érintett árvíz sújtotta területeken élő árvízkárosult emberek 500 GBP-os támogatásra, önkormányzati adókedvezményre vagy javítási és árvízvédelmi támogatásra is jogosultak lehetnek – közölte a brit kormány nemrégiben.

Rengetegen kaphatnak 500, 2500 vagy akár 5000 fontot is a Babet vihar által sújtott területeken Nagy-Britanniában 3

A szélsőséges időjárási körülmények miatt több száz ember vált átmenetileg hajléktalanná, és legalább hét ember életét vesztette. Michael Gove és Therese Coffey környezetvédelmi miniszter azt mondták, hogy a pénzt azok kaphatják majd meg, akiket „súlyosan megkárosítottak az áradások”.

Az érintett háztartások legfeljebb 500 fontot igényelhetnek, ezzel párhuzamosan az érintett otthonok és vállalkozások legalább három hónapig 100 százalékos önkormányzati adó- és vállalkozási adókedvezményre jogosultak – közölték a miniszterek egy nemrégiben tett bejelentésükben.

Az érintett területeken működő kis- és középvállalkozások legfeljebb 2500 GBP-ig jogosultak a Business Recovery Grant támogatására, míg az árvíz sújtotta ingatlantulajdonosok pedig akár 5000 GBP támogatásra is pályázhatnak otthonaik jobb árvíz elleni védelemmel való felszerelése érdekében.

Gove úr a következőket nyilatkozta: „A támogatás, amelyet ma bejelentek, segítő kezet fog nyújtani azoknak, akiket ezek a szörnyű árvizek érintettek, hogy talpra állhassanak, és egyenesbe jöhessenek a Babet vihar után. Továbbra is szorosan együttműködöm partnereinkkel kormányon és a helyi önkormányzatokon keresztül annak érdekében, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk azoknak a vállalkozásoknak és családoknak a támogatására, akiknek ilyen kihívásokkal teli és felkavaró körülményekkel kellett szembenézniük.”

A pénz a helyi önkormányzatokon keresztül lesz elérhető, és a Flood Recovery Framework-ből származik, amelyet 2017-es létrehozása óta csak kétszer „aktiváltak”.

Coffeyt bírálták a hét elején, amikor az árvíz sújtotta Nottinghamshire-i Retfordban tett látogatást, ahol a lakosok azt mondták, hogy „csak a glóriáján fényesíteni ment oda”. Az áldozatok azt mondták, hogy a területet évente sújtják árvizek, de soha nem olyan súlyosak, mint idén, és a kormánynak többet kellett volna tennie az emberek védelméért a vihar előtt.

A brit kormány közölte, hogy közel 50 000 otthont védett meg, és 5,2 milliárd fontot fordít további árvizek elleni védekezésre.

A tudósok azt mondták, hogy az egyes szélsőséges esőzéseket, például a Storm Babetet sokkal nehezebb pontosan megjósolni, mint a hőhullámokat, de annyi általánosságban véve ismert, hogy a felmelegedő légkör több nedvességet tud tárolni, ami intenzívebb esős viharokhoz vezet.

A felmelegedés minden foka 7 százalékkal több nedvességet jelent a felhőkben, a szélsőséges esőzések pedig jobban érintik Skócia északi részét, mint az Egyesült Királyság bármely más területét. A Met Office előrejelzése szerint 2080-ra megnégyszereződik a szélsőséges esőzések száma az országban, ha nem csökkentik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, és ez a szorzó Skócia északnyugati részén nem négyszeres, hanem tízszeres lesz.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után