Figyelem! Újabb 10 000 járatát törli Nagy-Britannia legnagyobb légitársasága 1

A British Airways mintegy 10 000 rövid távú járatát törli azok közül, amelyek a Heathrow repülőtérről indulnának október vége és március között – jelentette be a hétfői nap folyamán a légitársaság.

Figyelem! Újabb 10 000 járatát törli Nagy-Britannia legnagyobb légitársasága 3

Hétfőn kiadott közleményében a közismert brit légitársaság azt közölte, hogy jelentősen csökkentik a járatok számát, hogy minimálisra csökkentsék az utazók fennakadását a téli időszakban. A Heathrow reptért, ami mellesleg a BA fő csomópontja a személyzethiány miatt már korlátozta az utasok számát a repülőtéren.

Október 29-ig naponta legfeljebb 100 000 utazó indulhat útnak a reptérről a magas forgalomhoz viszonyított alacsony dolgozói létszám miatti káosz közepette, ami egyébként szinte az összes brit repülőtéren problémákat okoz. A Heathrow reptér már így is több száz járatot törölt az elmúlt hónapokban – de így legalább kevesebb járatot töröltek az utolsó pillanatban, amióta júliusban bevezették ezt az új korlátozást..

A British Airways közölte, hogy október végéig naponta közel egy tucat oda-vissza járatot törölnek, ami összesen 629 járatot jelent. A légitársaság szerint az ügyfelekre gyakorolt hatás „minimális”, és a járatok túlnyomó többségét nem érinti.

“A télre jegyet foglalt ügyfelek a tervek szerint utazhatnak majd, és több hónapra előre kapnak értesítést bármilyen változásról” – áll a BBC-nek adott közleményben.

Idén nyáron már így is több tízezer járatot töröltek, mivel az iparág nehezen tud megbirkózni a légi közlekedés iránti megnövekedett keresettel a munkaerőhiány közepette. Az Egyesült Királyság legforgalmasabb repülőterére repülő és onnan induló utasok közül sokan súlyos fennakadásokat tapasztaltak az elmúlt hónapokban, hosszú sorban állásokkal és a poggyászrendszer többszöri meghibásodásával megspékelve.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után