Figyelem! Anglia legnagyobb repülőtere meghosszabbítja a napi utasok számának korlátozását, ami sok ember utazását érintheti 1

Utasok ezreinek az utazása kerülhet bizonytalanságba, miután a Heathrow repülőtér bejelentette, hogy további hat hétre meghosszabbítja a napi utasok számának limitálását.

Figyelem! Anglia legnagyobb repülőtere meghosszabbítja a napi utasok számának korlátozását, ami sok ember utazását érintheti 3

A szabályok értelmében így Október 29-ig naponta legfeljebb 100 000 ember indulhat majd útnak a reptérről a magas forgalomhoz viszonyított alacsony dolgozói létszám miatti káosz közepette, ami egyébként szinte az összes brit repülőtéren problémákat okoz. A Heathrow reptér már így is több száz járatot törölt az elmúlt hónapokban – de így legalább kevesebb járatot töröltek az utolsó pillanatban, amióta júliusban bevezették ezt az új korlátozást.

A repülőtér szóvivője hozzátette, hogy több utas látta, hogy járata időben indul, és rövidebb ideig kellett várnia a csomagokra.

A korlátozások meghosszabbítása azonban megzavarhatja sok család nyaralási terveit, akik abban reménykednek, hogy hátha megússzák mindenféle negatív élmény nélkül. A Ryanair vezére a hír hallatán megígérte, hogy több mint 500 járatot indít majd plusszaban London Stanstedről, hogy ellensúlyozza a „Heathrow-n lévő reménytelen helyzetet”.

Eközben a fogyasztók érdekeit védő Which? „káosznak” nevezte az ottani helyzetet, és arra sürgette a repülőteret, hogy most azonnal mondja meg, mely járatok fognak biztosan elindulni.

“Bár az utaskorlát meghosszabbítása segíthet Heathrow-nak abban, hogy megakadályozza a nyár elején tapasztalt, elfogadhatatlan, utolsó pillanatban törölt járatok megismétlődését, most így emberek ezrei fognak aggódni amiatt, hogy az utazási terveik meghiúsulhatnak” – mondta Guy Hobbs, a szervezet egyik szerkesztője.

„A Heathrow reptérnek és az érintett légitársaságoknak haladéktalanul cselekedniük kell annak érdekében, hogy az utazók számára világossá tegyék, mely járatokat szüntetik meg, és a légitársaságoknak biztosítaniuk kell azt, hogy az érintett utasok tisztában legyenek az átfoglaláshoz vagy a visszatérítéshez való jogukkal. A légi közlekedési ágazatnak és a kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy ezt a zűrzavart a lehető leghamarabb megszüntessék – az utaskorlátozást nem szabad a végtelenségig megtartani.”

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary hozzátette: „Miközben a reménytelen Heathrow továbbra is rosszul irányítja a légi közlekedést, a Ryanair és London Stansted tovább fog növekedni, és a londoni családokat nem fogják cserben hagyni…”

A fapados légitársaság vezére ragaszkodott ahhoz, hogy a Ryanair és Stansted „több mint elegendő személyzettel” rendelkezik a bejelentett extra járatok kezelésére.

A Heathrow kereskedelmi igazgatója, Ross Baker elmondta, hogy az „elsődleges szempont az, hogy utasainknak megbízható szolgáltatást nyújtson utazásuk során”.

„Ezért vezettük be júliusban az ideiglenes kapacitáskorlátokat, amelyek már most javították az utazások minőségét a nyári kiruccanások során” – mondta. “Szeretnénk a lehető leghamarabb megszüntetni a korlátot, de ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha biztosak vagyunk abban, hogy a repülőtéren mindenki rendelkezik az utasaink által megérdemelt szolgáltatás nyújtásához szükséges erőforrásokkal.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után