Figyelem! Repülőjáratok százait törölték ma Angliában, újra a Covid miatt 1

A British Airways eddig 115 járatát törölte amik a Heathrow repülőtérre vagy onnan indulnának, ami a Nagy-Britanniában élők számára egy újabb csapás, és nem kifejezetten jó előjel, így húsvét közeledtével. A légitársaság most nehezen tudja kielégíteni a sok utazni vágyó igényeit, többek közt a cég dolgozói közt lévő nagy számú megbetegedés miatt, amit a Covid-19 újabb hulláma okoz.

Figyelem! Repülőjáratok százait törölték ma Angliában, újra a Covid miatt 3

A repülőterek országszerte már nagyon készültek a húsvéti időszakra, mert hát a nyaralók három év után az első húsvéti szünetüket használhatnák el külföldi utazgatásra jelentős utazási korlátozások nélkül. De a fertőzések rekord magas értéke és az iparágat sújtó lockdownok elhúzódó hatásai fennakadásokat okoznak az utasok számára. A repülőtereken és a határokon kígyózó hosszú sorok miatt az utazni vágyókra nehéz hetek várhatnak, annak ellenére, hogy a Covid miatti utazási korlátozásokat feloldották.

Ezzel párhuzamosan az EasyJet is jóval több mint 200 járatot volt kénytelen törölni ezen a hétvégén, és ma ráadásul újabb 62 járatot függesztett fel, mert nem áll rendelkezésre elegendő személyzet a munkafeladatok elvégzéséhez. Úgy tudni, hogy a BA csak néhány lemondását okozta az utolsó pillanatban betegség miatt bekövetkezett járat törlés, a többit elvileg előre megtervezték már a várható fennakadások előtt.

A változtatások közt van néhány olyan törölt járat is, amelyre a légitársaság múlt heti döntése miatt került sor, amely a megbízhatóság növelése érdekében történt, mivel a cég a tervek szerint május végéig csökkenti a járatszámot számos irányba. Bizonyos útvonalakat pedig több hónapra teljesen felfüggesztettek az ismét egyre gyorsabban terjedő Covid járvány miatt.

A légitársaság továbbra is lábadozik a legutóbbi informatikai összeomlás után, amely a múlt hónapban igen komoly fejfájást okozott az ügyfeleknek. A BA szóvivője azt mondta: „A légi közlekedés a világjárvány által leginkább sújtott iparágak egyike, és a légitársaságok és a repülőterek ugyanazokkal a problémákkal küzdenek működésük újjáépítése során, miközben igyekeznek úrrá lenni a Covid negatív hatásain.”

A Manchester Airportnak ma reggel szintén bocsánatot kellett kérnie az ügyfelektől a hétvégi „káoszról” szóló jelentések után. A közösségi médiában található képek és felvételek pedig jól ábrázolják, hogy ma délelőtt mekkora sorok alakultak ki, miután az érkező utasokat órákon át váratták a határon, késések voltak a biztonsági ellenőrzéseknél, és hatalmas volt a fejetlenség a csomagok átvételénél is.

A Heathrow repülőtér szóvivői azt mondták, hogy a torlódásért az egyes célállomásokon továbbra is megkövetelt Covid-19 ellenőrzések okolhatók. Folyamatos problémákról érkeztek jelentések az automata útlevélkapukkal kapcsolatban is. A rengeteg fennakadás és késés miatt elképesztő sok utas panaszkodott a tarthatatlan állapotokra…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után