Egekben a Covidosok száma Nagy-Britanniában: 4.9 millió fertőzött van az országban az ONS legfrissebb adatai szerint 1

Az ONS (Országos Statisztikai Hivatal) legfrissebb becslései szerint az Egyesült Királyságban hozzávetőlegesen minden 13. ember Covidos jelenleg. Ez körülbelül 4,9 millió embert jelent, ami durván 600 ezerrel több még az előző heti 4,3 milliónál  is.

Egekben a Covidosok száma Nagy-Britanniában: 4.9 millió fertőzött van az országban az ONS legfrissebb adatai szerint 3

Az ONS szakértői szerint ez a legmagasabb szám 2020. április vége óta, amikor a fertőzöttek számának mérését elkezdték. A fertőzések megugrását részben a rendkívül fertőző Omicron BA.2 alváltozat terjedése és a Covid intézkedések feloldása együttesen okozzák. Úgy gondolják, hogy a március 26-ával végződő hét adatai mutatják meg a legpontosabban azt, hogy milyen gyorsan terjed a vírus a lakosság körében.

Az ONS által készített felmérés során sok ezer embert kérdeztek meg véletlenszerűen az Egyesült Királyság háztartásaiban – függetlenül attól, hogy vannak-e tüneteik vagy sem. 

Egekben a Covidosok száma Nagy-Britanniában: 4.9 millió fertőzött van az országban az ONS legfrissebb adatai szerint 4

Kara Steel, a Covid-19 fertőzésekkel kapcsolatos felmérés vezető statisztikusa elmondta: “A fertőzések száma továbbra is magas, a felmérésünkben rögzített legmagasabb számadatokat Angliában és Walesben észleltük, és jelentős növekedést tapasztaltunk emellett az idősebb korcsoportok körében.”

A legfrissebb adatok azon a napon érkeznek, amikor Angliában már a legtöbb embernek fizetnie kell a Covid-19 tesztekért. A kormány „Együtt élni a Covid-dal” terve azt jelenti ugyanis, hogy az ingyenes tesztelés csak bizonyos csoportok számára marad elérhető – köztük például a legyengült immunrendszerű, kórházi kezelésben részesülő, vagy az egészségügyi gondozó személyzet esetében.

Kórházi ápolásra szorulók száma:

Egekben a Covidosok száma Nagy-Britanniában: 4.9 millió fertőzött van az országban az ONS legfrissebb adatai szerint 5

Akik pozitív Covid-tesztet produkálnak, azoknak általánosan azt tanácsolják, hogy maradjanak öt napig otthon, és kerüljék a másokkal való érintkezést. A legtöbb 18 év alatti gyereknek és fiatalnak három nap is elegendő –  ez áll a szakértők legfrissebb hivatalos közleményében…

A nemzetek közötti becsült fertőzési arány a következőket mutatta:

  • Angliában minden 13. ember koronavírusos – ez a lakosság 7,6%-a, szemben az előző heti 6,4%-kal.
  • Walesben minden 14. ember – vagyis a lakosság 7%-a – az előző heti 6,4%-hoz képest
  • Skóciában minden 12. ember – vagyis 8,6%, ami az előző hét 9%-ához képest csökkent valamelyest
  • Észak-Írországban minden 15. ember – vagyis a lakosság 6,7%-a, az előző hét 5,9%-ához képest
  • Angliában és Walesben a fertőzések száma tovább emelkedett, míg Skóciában és Észak-Írországban az általános tendenciák bizonytalanok.

Az angliai NHS adatai szerint a Covid miatt kórházba kerültek száma visszatért a 2022. januári szintre. A nagyon súlyos Covid-fertőzések miatt kezelt és intenzív ellátást igénylő emberek száma továbbra is alacsony – mivel a védőoltások továbbra is jól megvédik az embereket a betegség súlyos lefolyásától. Az idős fertőzöttek aránya azonban továbbra is aggodalomra ad okot.

Első, Második és Harmadik oltást megkapottak aránya a 12 év fölöttiek körében:

Egekben a Covidosok száma Nagy-Britanniában: 4.9 millió fertőzött van az országban az ONS legfrissebb adatai szerint 6

Csütörtökön Sir Johnathan Van-Tam professzor, utolsó munkanapján Anglia tisztifőorvos-helyetteseként azt mondta, hogy az idősebb korosztályok védelme miatti aggodalma továbbra sem hagyja nyugodni. A Királyi Orvostudományi Társaság konferenciáján a következőket nyilatkozta: “A fertőzöttek aránya itt az Egyesült Királyságban rendkívül magas, és Londonban pedig a kórházi kezelésre szorulók száma is ismét meredeken emelkedik. Aggódom amiatt, hogy vajon azok a 75 év felettiek, akiket második emlékeztető oltásukra hívtunk be, reagálnak-e gyorsan és eljönnek-e a következő napokban és hetekben, mert ez igen fontos lenne számukra.”

A 75 év felettiek és a legyengült immunrendszerrel rendelkezők a tavaszi 4. oltásra már foglalhatnak időpontot, hogy a vírus elleni védelmüket még inkább megerősítsék.   Forrás  Szerző: Válóczi Andrea

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után