Figyelem, keményen büntetnek: 4,500 fontjába került egy férfinek Nagy-Britanniában, hogy pár centivel közelebb ment egy biciklishez a megengedettnél 1

Egy Audi sofőrje dühösen reagált arra, hogy 4500 font kifizetésére kötelezték, mert veszélyesen közel ment egy kerékpároshoz, miközben elhaladt mellette.

Figyelem, keményen büntetnek: 4,500 fontjába került egy férfinek Nagy-Britanniában, hogy pár centivel közelebb ment egy biciklishez a megengedettnél 3

A 77 éves Wayne Humphreys ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy „legalább 1.2 méter távolságra” volt az azonosítatlan bringástól, annak ellenére, hogy a felvételek azt mutatják, hogy igen csak közel volt hozzá.

Az üzletembert szeptember 15-én jelentették a dél-walesi Bridgendben, de Humphreys tagadta, hogy bármiféle jogsértést követett volna el, és végül bíróság elé került az ügy. 1887 font bírság és a perköltség megfizetésére kötelezték, de azt állítja, hogy a teljes összeg mindent beleszámolva ennek több mint kétszerese.

Humphreys azt mondta: „Szerintem ez a bírság teljesen felháborító. 77 éves vagyok, és a legutóbbi bírságot 35-40 évvel ezelőtt kaptam, mert 34 mérföld per órás sebességgel mentem egy 30-as zónában. Ezen kívül soha nem kaptam bírságot, és 60 éve van jogosítványom.”

A férfi azt állította, hogy az esetnek „semmi értelme”, és így folytatta: „A kerékpárost és kerékpárját figyelembe véve még mindig legalább 1.2 m hely volt kettőnk közt. Teljesen hihetetlennek tartom, hogy ez megtörtént. Nem tudom, hogy fellebbezzek-e vagy ne. Valószínűleg csak még több pénzembe kerülne.”

“Ez az egész nekem már eddig is körülbelül 4500 fontomba került a bíróságra és az ügyvédre fordított pénzzel együtt.”

A brit KRESZ-t néhány hónappal ezelőtt frissítették a közúti biztonságról szóló nyilvános konzultációt követően. 30 mérföld/órás sebességig a járművezetőknek legalább 1,5 méter (5 láb) helyet kell hagyniuk, amikor kerékpárost előznek, és még ennél is több helyet kell hagyniuk nekik, amikor ennél nagyobb sebességgel teszik meg.

Legalább két méter (6,5 láb) helyet kell hagyniuk, amikor lovon közlekedő ember, vagy lovaskocsi mellett haladnak el. Legalább két méter (6,5 láb) szabad teret kell hagyni és nagyon lelassítani, amikor az úton sétáló személy mellett haladunk el (mert pl nincs járda).

Az autósoknak azt tanácsolják, hogy várjanak mögöttük, és ne előzzenek, ha nem biztonságos, vagy nem lehet betartani ezeket a szabályokat mert pl épp nincs elég hely.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után