Figyelem! Ez minden autóst érint: Rekordmagasságokban az autók biztosítási költségei Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyságban a gépjármű-biztosítások átlagos költsége rekordmagasságot, közel 1000 fontot ért el, miután a díjak egy év leforgása alatt 58 százalékkal emelkedtek átlagosan.

Figyelem! Ez minden autóst érint: Rekordmagasságokban az autók biztosítási költségei Nagy-Britanniában 3

Egy autó biztosításának ára átlagosan 338 fonttal emelkedett az elmúlt 12 hónapban, és elérte a 924 fontot a Confused.com árindexe szerint, amely az összehasonlító oldal szerint negyedévente több mint hatmillió feljegyzést vesz alapul. Az Independent augusztusban felfedte, hogy a gépjármű-biztosítás rövid idő alatt az egyik legdrágább számlává vált a legtöbb háztartásban, ami a magas infláció és a magas lakhatási költségek idején további pénzügyi nehézségeket okoz milliók számára.

A Consumer Intelligence elemzőtől származó exkluzív adatokból az is kiderült, hogy a díjak 48 százalékkal emelkedtek a júniusig tartó 12 hónap során, és elérték a 2018 óta legmagasabb szintjüket. Háztartások tízezrei próbálnak kétségbeesetten mindent megtenni azért, hogy csökkentsék a költségeiket.

A legfrissebb adatok azonban azt sugallják, hogy az árak most még meredekebben emelkedtek, a díjak átlagosan 19 százalékkal (148 GBP) emelkedtek csak a legutóbbi negyedév során. Bár az árak az egész Egyesült Királyságban emelkedtek, a London belvárosában élők jártak a legrosszabbul, ahol a 61 százalékos (567 GBP) áremelkedéssel az átlagos biztosítás több mint 1500 fontra nőtt.

Londonon kívül Manchesterben, Merseyside-ban és West Midlandsben volt a legmeredekebb a növekedés, ahol az autósok most átlagosan több mint 1100 fontot fizetnek a gépjármű biztosításra.

Az áremelkedések az életkor figyelembevételével számolva még élesebbek – a 18 évesek átlagosan 2995 GBP-t kell, hogy fizessenek, miután az elmúlt 1 évben 89 százalékkal ugrott meg a biztosítási díjuk, ami 1414 fonttal növelte a számláikat átlagosan.

Az elemzés szerint a sofőrök 38 éves kor alatt már nem találnak átlagosan 1000 fontnál kevesebbért autóbiztosítást.

Miközben az árak csökkentek a járvány alatt, újra emelkedni kezdtek, ahogy az emberek visszatértek a normális vezetési szokásaikhoz. Mindeközben a használt autók és az új elektromos járművek értéke is emelkedett, utóbbiaké a fejlettebb technológia miatt, ami magasabb javítási költségeket eredményez, még tovább növelve ezzel is a költségeket.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után