Elveszik a támogatást amely minden háztartást megvéd Nagy-Britanniában az elszálló energiaszámláktól 1

Jeremy Hunt, az új brit pénzügyminiszter nemrég bejelentette, hogy a minden háztartás energiaszámláit megtámogató állami segítség csak áprilisig fog tartani.

Elveszik a támogatást amely minden háztartást megvéd Nagy-Britanniában az elszálló energiaszámláktól 3

Mr. Hunt egy rendkívüli televíziós tájékoztatót tartott, ahol azt is bejelentette, hogy szinte az összes korábban bejelentett adócsökkentést visszavonják. Liz Truss az alig 45 napig regnáló előző miniszterelnök korábban azt mondta, hogy két évig támogatják az energiaszámlákat minden háztartás számára. A terve az volt, hogy az átlagos háztartások éves energiaszámláit 2500 fonton fagyasztja be, amit kölcsönből finanszíroznak.

Mr. Hunt azonban azt mondta, hogy április után a támogatás csak és kizárólag a legsebezhetőbbek számára lesz biztosított – ami azt jelenti, hogy rengeteg háztartás jövő tavasszal igen nehéz helyzetbe kerülhet. Elmondta ugyanakkor a nemzetnek, hogy a kormány elkötelezett amellett, hogy ezen a télen minden háztartásnak segítsenek.

„De ezen túlmenően a miniszterelnök és én megegyeztünk abban, hogy nagy felelőtlenség volna az államháztartást továbbra is kitenni a nemzetközi gázárak óriási ingadozásának” – mondta nyilatkozatában Mr. Hunt. Azt mondta, hogy az energiaár-garancia volt a legnagyobb költség a miniszterelnök és a korábbi pénzügyminiszter tervében.

A soron kívüli bejelentésében az új pénzügyminiszter azt mondta: „Ez egy mérföldkőnek számító támogatás, amely emberek millióit segíti át egy nehéz télen, és ma szeretném megerősíteni, hogy a támogatás, amelyet most vezettünk be egészen jövő év áprilisáig nem fog változni.” De ezt követően azt is hozzátette, hogy ugyanakkor ez hosszú távon nem fenntartható.

„A cél egy olyan új megközelítés kialakítása, amely a tervezettnél lényegesen kevesebbe kerül az adófizetőnek, ugyanakkor elegendő támogatást biztosít a rászorulóknak… A vállalkozásoknak nyújtott bármilyen támogatás is csak a leginkább érintetteket célozza majd, és az új megközelítés jobban fog mindenkit ösztönözni az energiahatékonyságra.”

Egy a Pénzügyminisztérium által vezetett felülvizsgálat során egy „új megközelítés lehetőségét” vizsgálják, amely április után majd csak a legrosszabb helyzetben lévőket támogatná, és az adófizetők pénzének megtakarítását célozza a tervek szerint.

Ezen túlmenően Mr. Hunt a Kwasi Kwarteng „mini” költségvetésében elhangzott csaknem az összes fennmaradó adócsökkentési tervet is visszavonta. Ezekről itt olvashatsz bővebben… Hunt elmondta, hogy az adócsökkentések visszafordításai mintegy 32 milliárd fontot hoznak majd az államkasszába évente az államháztartás rendbe hozására tett erőfeszítések részeként. Elmondta azt is, hogy célja a pénzügyi piacok stabilitásának megteremtése, hogy az emberek megnyugodjanak hiteleik, megtakarításaik és nyugdíjaik kapcsán.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után