Elképesztő összeget kaszált a Shell a magas üzemanyag árakon, miközben az átlag emberek nyögik a megélhetési válság terheit Angliában 1

A Shell nyeresége 53%-kal, 68,1 milliárd fontra rúgott 2022-ben a megugró olajárak miatt – jelentette be az energiaóriás nemrégiben. Mindeközben a szigetországban háztartások milliói küzdenek azért, hogy ki tudják fizetni a boltban az élelmiszert és az egyre növekvő energiaszámlákat.

Elképesztő összeget kaszált a Shell a magas üzemanyag árakon, miközben az átlag emberek nyögik a megélhetési válság terheit Angliában 3

A liberális demokraták vezetője, Sir Ed Davey kijelentette: „Egyetlen vállalat sem csinálhat ilyen felháborító méretű nyereséget Putyin ukrajnai illegális inváziójából. Rishi Sunakot pénzügyminiszterként is, most pedig miniszterelnökként is figyelmeztették, hogy megfelelő rendkívüli adó kivetésére van szükség az olyan cégekre vonatkozóan, mint a Shell, és ő nem tett lépéseket.”

„A családok országszerte küszködnek otthonaik fűtésével és családjuk élelmezésével, ez a kormány pedig megfordul, és azt mondja nekik, „nem tudunk mit tenni”. Meg kell adóztatniuk az olaj- és gázipari társaságokat, és legalább gondoskodniuk kellene arról, hogy áprilisban ne emelkedjenek újra az energiaszámlák.”

A Global Witness kampánycsoport becslése szerint a Shell nyeresége elegendő lenne 13,2 millió brit háztartás éves átlagos energiaszámlájának kifizetésére.

Jonathan Noronha-Gant azt mondta a hír hallatán: „Az embereknek joguk van felháborodni a Shell hatalmas nyereségén az energia-megfizethetőségi válság közepette, amely családok millióit taszította szegénységbe. Azok számára, akiknek túlzottan magas energiaszámlákkal kell szembenézniük, valamint minden ápolónknak, tűzoltónak és tanárunknak, akik ezen a héten a sztrájkokon részt vesznek, a Shell nyeresége egyszerűen sértés. A Shell gazdagabb lett, az által, hogy mi szegényebbek.”

„Tehát fel kell tennünk magunknak a kérdést: kinek az oldalán áll a kormányunk? A hideg, huzatos otthonokban élők oldalán állnak, vagy egy olyan iparág oldalán, amely meglovagolja az európai energiaválság és az ukrajnai háború hullámát, és tönkreteszi a bolygót ? Mindezt a részvényesek gazdagítása érdekében.”

Közben a Shell vezérigazgatója, Wael Sawan így nyilatkozott: „A negyedik negyedévben és az egész évben elért eredményeink jól mutatják a Shell differenciált portfóliójának erejét, valamint azt a képességünket, hogy létfontosságú energiát szállítsunk ügyfeleinknek ebben a változékony világban. Ahogy folytatjuk Powering Progress stratégiánk megvalósítását, alapvető erősségeinkre építünk, tovább egyszerűsítjük a szervezetet, és a teljesítményre összpontosítunk.”

„Fegyelmezettek akarunk maradni, miközben meggyőző részvényesi hozamokat biztosítunk, amint azt a 15%-os osztalékemelés és a ma bejelentett négymilliárd dolláros részvény-visszavásárlási program is mutatja.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után