Több, mint 2 millió háztartás már az alapvető számlák befizetésével is csúszásban van Nagy-Britanniában 1

400 000-rel ugrott meg, durván 2,3 millióra azoknak a Nagy-Britanniában élő háztartásoknak a száma, amelyek januárban elmulasztották befizetni legalább az egyik alapvető számlájukat.

Több, mint 2 millió háztartás már az alapvető számlák befizetésével is csúszásban van Nagy-Britanniában 3

Ez a szám, egy becslés a Which? egyik átfogó közvélemény-kutatása alapján, amelynek során több ezer háztartást kérdeztek meg a téma kapcsán. Ez pedig így azt jelenti, hogy az ország nagyjából 21,2 millió háztartásának több mint 10%-át érinti ez a probléma. Az idei januári adat azonban hasonló az előző két év adataihoz, ami arra is utalhat, hogy a megélhetési válság nem befolyásolta jelentősen az emberek anyagi helyzetét.

A Which? havonta megkérdezi az embereket a fizetésekről, és más pénzügyi dolgokról beleértve a lakbért, jelzálogkölcsönöket, kölcsönöket, hitelkártyákat és egyéb számlákat. A felmérésük azt is kimutatta, hogy tíz válaszadóból csaknem hat (59%) végzett legalább egy módosítást pénzügyi tekintetben, például eladott valamit vagy hozzányúlt a megtakarításaihoz, hogy biztosan megengedhesse magának a nélkülözhetetlen dolgokat.

Ez jelentős emelkedés 2022 januárjához képest, amikor a megkérdezettek alig fele (49%) hozott hasonló áldozatot, de ugyanakkor alacsonyabb a tavaly szeptemberi 65%-hoz képest. Tavaly ilyenkor a felmérés szerint a háztartások 27%-a csökkentette az olyan alapvető szükségletekre szánt kiadásait, mint a közüzemi számlák, lakhatási költségek, élelmiszerek, tanszerek és gyógyszerek.

Ez az arány azonban 11%-kal nőtt most januárra tavalyhoz képest, így idén januárban 10-ből közel négyre (38%) nőtt az ilyen háztartások száma. A Which által múlt hónapban feltárt adatok szerint mindeközben a szupermarketek árainak emelkedése szintén láthatóan tovább rontja a nehéz helyzetben lévő családok sorsát.

A tejtermékek, köztük a vaj, a tej és a sajt ára 30%-kal emelkedett az elmúlt egy év alatt, ami jóval magasabb, mint a 15%-os összesített élelmiszer- és italinfláció. Újabb kiadások jöhetnek továbbá áprilisban, amikor az energiaárplafon határa 2500 fontról 3000 fontra emelkedik az átlagos háztartások számára a szigetországban.

Szerencsére a nehéz helyzetben lévő személyek, családok, háztartások számára idén is elérhető lesz több száz fontnyi támogatás különböző formákban és összegekben.

Rocio Concha, a Which? politikai és érdekképviseleti igazgatója a következőket mondta: „Mivel januárban 2,3 millió olyan brit háztartás volt a becslések szerint, amely elmulasztotta legalább egy számla befizetését, és a legalacsonyabb jövedelműeket sújtja a leginkább a válság, a fogyasztóknak minden eddiginél nagyobb támogatásra lesz szükségük 2023-ban.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után