Szuper hír! Csökkenni fognak végre az energiaszámlák mindenki számára Nagy-Britanniában 1

Az Ofgem legfrissebb jelentése szerint az energiaszámlák idén áprilisban 3000 font alá eshetnek az átlagos háztartás számára Nagy-Britanniában, ami nagyon nagy segítséget jelenthetne a megélhetési költségek válságával küszködők számára.

Szuper hír! Csökkenni fognak végre az energiaszámlák mindenki számára Nagy-Britanniában 3

A szabályozó szerv azonban arra figyelmeztetett, hogy az idei év nagy részében továbbra is magasak és ingadozók lehetnek az árak, így az állami támogatásokra továbbra is szükség van a legsebezhetőbbek megsegítésére. Az Ofgem vezérigazgatója, Jonathan Brearley szerint megvan rá az esély, hogy a gáz- és áram nagykereskedelmi árának csökkenése végre a számlák csökkenését idézi elő.

A Cornwall Insight független elemzőinek közelmúltbeli előrejelzései szerint az árplafon áprilisban meghaladhatja a 3200 fontot, és majd júliusban számítanak arra, hogy jelentősen csökken. Még akkor is, ha az árplafon átlagosan valamivel 3000 GBP alá esik, az csak egy kis összeget takarítana meg a háztartásoknak.

Ennek az az oka, hogy a háztartások egyébként is 3000 fontot fizetnek maximum a kormány által biztosított árgarancia keretein belül. Mr. Brearley szerint az előrejelzések továbbra is bizonytalanok, de azt mondta, hogy a helyzet mindenképpen javulni látszik. „Jelenlegi előrejelzéseink szerint bár a gázárak változékonyak maradnak, az ársapka az energia árgarancia szintje alá süllyedhet júliusban, de ez akár már áprilisban is bekövetkezhet” – nyilatkozta.

“Bár meglehetősen bizonytalan, lehetséges, hogy az árak jóval az árgarancia összege alá eshetnek a nyáron, ami örvendetes hír lenne minden ember számára, háztartásoknak és vállalkozásoknak egyaránt.”

Brearley úr azt is megerősítette, hogy támogatna egy új „szociális tarifát”, ami azt jelenti, hogy a szegényebb háztartások kevesebbet fizetnének az általuk felhasznált energiáért.

“Néhány fogyasztó alapvető problémája a kormány hatalmas széleskörű támogatása ellenére az, hogy képtelenek kifizetni az alapvető energiaszükségleteikért is.” – mondta. „Ezért úgy gondoljuk, hogy indokolt sürgősen megvizsgálni egy olyan szociális tarifa lehetőségét, amely korlátozza a rendkívül magas árak hatását, és csökkenti a volatilitást a veszélyeztetett csoportok számára.”

„Az egyértelműség kedvéért ezt a tarifát támogatni kellene, amikor az árak magasak, és lehetőleg progresszív módon összegyűjtött pénzeszközökből kellene fizetni.”

Azt mondta, hogy a kormány feladata lenne eldönteni, hogyan alakítson ki egy ilyen tarifát, beleértve azt is, hogy kire vonatkozna. Brearley szerint az Egyesült Királyságnak „a lehető leggyorsabban” el kell távolodnia a nemzetközi gázpiactól, amelyet Oroszország manipulált az elmúlt két évben. Ennek elősegítésére az elmúlt több mint fél évszázad legnagyobb új energetikai infrastruktúrájának kiépítését szorgalmazta. Az energiaszámlák tehát várhatóan csökkenni fognak mindenki számára, már csak az a kérdés, hogy milyen ütemben.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után