Elképesztő összegeket kaszáltak az energiaipari cégek, miközben milliók lassan a számláikat sem tudják befizetni Nagy-Britanniában 1

A British Gas tulajdonosa, a Centrica nyeresége durván ötszörösére nőtt, miközben a háztartások milliói aggódnak a drasztikusan emelkedő számlák kifizetése miatt, és a téli időszak még csak ezután jön.

Elképesztő összegeket kaszáltak az energiaipari cégek, miközben milliók lassan a számláikat sem tudják befizetni Nagy-Britanniában 3

A cég nyeresége a június végéig tartó hat hónapban 1,34 milliárd font volt a megélhetési költségek rohamos emelkedése közepette. Ez fogalmazhatunk úgy is, hogy jelentősen meghaladta az előző év azonos időszakában regisztrált 262 millió fontot.

Eközben a Shell olajvállalat is rekordméretű nyereségről számolt be, 9,4 milliárd GBP-t kaszáltak, ami azt jelenti, hogy egyetlen év alatt megduplázták a nyereségüket. A nyereség növekedése közvetetten abból adódik, hogy Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója után idén Európa-szerte rekordmagasságot ért el a gáz nagykereskedelmi ára.

Oroszország felére csökkentette a földgáz szállítását a Nord Stream 1 vezetéken keresztül Európa felé, ami további káoszt okoz a piacon. Bár az Egyesült Királyság kisebb mértékben függ csak az oroszoktól érkező energiahordozóktól, mint Európa többi része, az oroszoknak ez a húzása még így is hatással van az Egyesült Királyságra.

Októberben eközben várhatóan 3420 GBP-ra emelkedik a brit háztartások éves energiadíjának felső határa, ami januárban még ennél is tovább, 3850 GBP-ra emelkedhet az előrejelzések szerint. A családok már most is átlagosan évi 1971 fontot fizetnek ki az energiaszámláikra, miután áprilisban megemelték az árplafont – méghozzá 54%-kal –, ami nagyban hozzájárul az infláció növekedéséhez is.

A Centrica 2020-ban felfüggesztette az osztalékfizetést, és jelentős költségcsökkentésbe kezdett, eladta az upstream eszközöket, és megpróbálta újra pozicionálni magát energiaszolgáltatóként. „Jelentős előrelépést értünk el a Csoport kockázatának csökkentése és egy erősebb üzlet kiépítése terén, minden érdekelt fél javára” – nyilatkozta Chris O’Shea vezérigazgató.

A kormány egyik szóvivője azt mondta: „Európával ellentétben Nagy-Britannia nem függ az orosz gáztól. Az Egyesült Királyság biztonságos és változatos energiaellátása biztosítja, hogy a háztartások, a vállalkozások és az ipar biztosak legyenek abban, hogy megkapják a szükséges áramot és gázt.”

Mindeközben:

A megélhetési költségek közel 10%-kal emelkednek már az elmúlt 12 hónap során az inflációs ráta újabb növekedése után – erősítették meg az új, nemrégiben közzétett adatok.

Brutális új előrejelzés: meg fog triplázódni az éves energiaszámla és rövidesen közel 4000 GBP-re emelkedhet az átlagos családok számára Nagy-Britanniában

Újabb akciók, támogatások, kedvezmények jönnek a kormány és számos nagy cég közreműködésével a megélhetési költségek csökkentésére Nagy-Britanniában. Az Asda és a Vodafone azon kiskereskedők közé tartozik, amelyek a nyár folyamán új ajánlatokkal állnak elő a megélhetési költségek válságával küszködő Nagy-Britanniában élők millióinak megsegítésére. Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után