Újabb akciók, támogatások, kedvezmények jönnek a kormány és számos nagy cég közreműködésével a megélhetési költségek csökkentésére Nagy-Britanniában 1

Az Asda és a Vodafone azon kiskereskedők közé tartozik, amelyek a nyár folyamán új ajánlatokkal állnak elő a megélhetési költségek válságával küszködő Nagy-Britanniában élők millióinak megsegítésére.

Újabb akciók, támogatások, kedvezmények jönnek a kormány és számos nagy cég közreműködésével a megélhetési költségek csökkentésére Nagy-Britanniában 3

Mivel az élelmiszerek, a benzin és számtalan más termék és szolgáltatás ára nagyon elszállt, sok háztartás érzi az egyre növekvő anyagi terhek okozta nyomást. Így számos cég beleegyezett a költségek csökkentésébe a kormány 37 milliárd GBP értékű Segítség a háztartásoknak kampány részeként, amelyet azért indítottak, hogy „átsegítsék az embereket ezen a nehéz időszakon”.

Az ajánlatok között szerepel például az Asda azon programjának kiterjesztése, amely lehetővé teszi, hogy a gyerekek 1 fontért vásároljanak ételt az üzletek kávézóiban, ezzel is segítve a megélhetési költségek válságának leküzdését.

A Sainsbury’s pedig bevezeti az „etesd meg a családodat egy ötösért” kampányt, amelyet először 2008-ban indítottak el. A londoni színházak egy részében ingyen nézhetnek meg a gyerekek egy előadást augusztusban egy fizető felnőtt kíséretében. Eközben a Vodafone pedig egy havi 10 fontos díjcsomagot hirdetett meg.

Létrehoztak egy weboldalt is, ahol mindenki megtekintheti, hogy milyen lehetőségek, támogatások érhetők el a megélhetési költségek csökkentésére. „A világ országai növekvő áru- és energiaárakkal, inflációval és megélhetési költségekkel néznek szembe a járvány és Putyin ukrajnai inváziója következtében. Tudjuk, hogy az emberek aggódnak, ezért a kormány segítséget nyújt a háztartásoknak. Nézze meg, milyen megélhetési támogatásra lehet jogosult.” – olvasható az oldalon.

David Buttress, a kormány megélhetési költségekkel foglalkozó részlegének vezetője és a Just Eat korábbi vezetője állapodott meg a vállalkozásokkal. Boris Johnson elmondta, hogy a kampány országszerte segít azoknak a családoknak, akik most nehéz helyzetben vannak.

A miniszterelnök ezt mondta: „Ezért van az, hogy a kormány soha nem látott, 37 milliárd font értékű támogatást nyújt a háztartások megtámogatására. Mind az állami, mind a magánszektornak fontos szerepe van – és ezért nagyszerű látni, hogy az Egyesült Királyságban mostanra sok vezető vállalat jelentkezik új ajánlatok és kedvezmények felkínálásával, amelyek oly sok ember számára jelentenek hatalmas segítséget.”

“Ez nem fogja ugyan egyik napról a másikra megoldani a problémát, de ez egy újabb fegyver a fegyvertárunkban, amivel harcolunk az emelkedő árak és az infláció csapása ellen.”

A miniszterelnök és Buttress úr a Downing Streeten találkozik a résztvevő vállalatok vezetőivel, hogy megvitassák a további költségcsökkentési kezdeményezéseket. Buttress azt nyilatkozta, hogy ez mindenképp egy „jó kezdetét”, ugyanakkor azt is elmondta, hogy „még több dolgunk van, és több kedvezményt kell bejelentenünk”.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után