Elképesztő olcsón, már 15 000 fontért is lehet lakást vásárolni ebben a városban Angliában, de... 1

Kiderült, hogy melyik az Egyesült Királyság legkedvezőbb árú mezővárosa, az ingatlan árak tekintetében. A Halifax Bank kutatása szerint a Durham területén megtalálható Ferryhill az Egyesült Királyság “legmegfizethetőbb mezővárosa” – itt ugyanis van olyan ingatlan is, ami mindössze 15 000 fontért eladó.

Elképesztő olcsón, már 15 000 fontért is lehet lakást vásárolni ebben a városban Angliában, de... 3

A lakosoknak vannak elméleteik arról, hogy ebben a kisvárosban miért vannak ilyen kedvező árak. Két helyi lakos Jane és Gavin Fraser azt mondták: „E helyek némelyike [belül] rettentő elhagyatott és elhanyagolt. A főbérlők és tulajdonosok sokszor megvásárolják, és évekig nem javítják meg őket.”

„Van egy hely nem messze a sarkon, amelyet most vettek meg, és teljesen fel kell újítani, mert az előző bérlő egy fillért sem költött rá, és a főbérlő sem volt hajlandó. Tehát amikor valaki erre jár, és meglát néhány igazán sz*r helyet, na pont az az, ami igazán rombolja a környék megítélését.”

Felesége, Jane, aki ferryhilli származású, azt állítja, hogy a lakások minősége is befolyásolja, hogy ki telepszik le a városban, de ugyanakkor a főbérlők ugyanolyan mértékben nem törődnek azzal, hogy kiket választanak, hogy lakjanak a kiadó ingatlanokban. „Csak az számít, hogy ki legyen fizetve, mindegy ki lakik benne és ez csak tovább rombolja a környéket. Nem mondhatom, hogy mindenki olyan szörnyű albérlő, de sokan, akik beköltöztek, nagyon rosszak.”

Elképesztő olcsón, már 15 000 fontért is lehet lakást vásárolni ebben a városban Angliában, de... 4

A környező utcákon élők szájából hasonló állítások hangzottak el. A környék tele lett olyan lakókkal, akiket más környékeken a helyi közösségek már nem fogadnának be. Ennek ellenére a kedvező árak és a vidéki feeling sok száz mérföldről csábít ide embereket.

„Az egyik szomszéd Dorsetből költözött ide. De vannak emberek Londonból is. Mindig rácsodálkozunk, hogy honnan ismeri ennyi mindenki a Ferryhill nevű kis települést.” – mondta Jane.

A város viszonylagos elszigeteltsége, amely a járvány idején előnyt jelentett, egyike a másik hatalmas kihívásnak, amely a helyiek szerint igen rossz fényt vet a városra. A helyi vasútállomást körülbelül 60 éve bezárták, tehát elmondhatjuk, hogy a tömegközlekedés elég rossz állapotban van. A képviselők és a helyi önkormányzat évek óta kampányolnak a terület számára újabb beruházások mellett, de a Ferryhillben élők helyzetében nem sok változás történt.

Elképesztő olcsón, már 15 000 fontért is lehet lakást vásárolni ebben a városban Angliában, de... 5

„A tömegközlekedés Durham területén szörnyű” – mondta Gavin a The Daily Expressnek. „A busz ide óránként jár, és egy órába telik, amíg eljut Durhambe vagy Darlingtonba. Itt mindenkinek autója van, máshogy nem lehet boldogulni.”

Nos az ingatlanok olcsók, de túl sok más jót nem lehet elmondani a helyről, úgy tűnik. Bár aki a csendes kisvárosokat szereti annak akár még érdekes is lehet… ki tudja!?     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után