Lecsuktak két férfit mert megpróbáltak 39 migránst kicsempészni Nagy-Britanniából 1

Börtönbüntetésre ítéltek két férfit, akik egy egész migránscsoportot, több mint három tucat embert próbáltak meg kicsempészni az Egyesült Királyságból.

Lecsuktak két férfit mert megpróbáltak 39 migránst kicsempészni Nagy-Britanniából 3

A 32 éves Houcine Argoub (32) a délkelet-londoni Bromley-ből és a 47 éves marokkói származású Jamal Elkhadir egy bűnszövetkezet tagjai voltak, amelynek aktuális projektje 39 illegális bevándorló – köztük egy hatéves fiú – Franciaországba csempészése volt. A két férfit a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) tisztjei megfigyelés alatt tartották, amikor 2023 szeptemberében a kenti Sandwich közelében találkoztak egy pihenőhelyen.

A kisteherautót vezető Argoub az Elkhadir által vezetett tehergépjármű közelében parkolt le, és számos embert láttak kiszállni a furgonból, akik ezt követően beszálltak a teherautó hátuljába. Az NCA tisztjei megállították a teherautót, amikor az megérkezett a doveri dokkokhoz, és 39 algériai és marokkói migránst fedeztek fel annak belsejében.

Az ajtókat belülről nem lehetett kinyitni, így a migránsok másokra voltak utalva, hogy ki tudjanak jutni belőle. A rendőrség azonnal letartóztatta Elkhadiratot embercsempészet gyanújával, Argoubot pedig lakcímén tartóztatták le ugyanezen bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt 2023 novemberében.

Elkhadir azt állította, hogy koktélparadicsomot szállított három nagy-britanniai vállalkozásnak, és nyitva volt a teherautó hátulja mikor megállt a pihenőhelyen, és azt mondta lehet, hogy a migránsok akkor másztak fel a járműre (mind a 39-en észrevétlenül), amikor nem nézett oda. Ezután nem sokkal megváltoztatta a történetét, és azt mondta, hogy fegyverrel megfenyegették, és azt mondták neki, hogy Franciaországba kell vinnie a migránsokat.

Lecsuktak két férfit mert megpróbáltak 39 migránst kicsempészni Nagy-Britanniából 4

Szerdán azonban Elkhadir és Argoub is megjelent a canterburyi koronabíróságon, és bűnösnek vallotta magát embercsempészet vádjában. Elkhadirt hat év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték, míg Argoub öt év és három hónap börtönbüntetést kapott.

Az NCA műveleti vezetője, John Turner ezt mondta: „Elkhadir és Argoub partnerek voltak ebben a bűncselekményben melynek célja az volt, hogy migránsokat szállítsanak át az Egyesült Királyságon és Franciaországba juttassák át őket. Egyetlen aggodalmuk az volt, hogy mennyi pénzt keresnek, és hogyan kerülhetik el a lebukást, nem pedig a teherautó hátsó részében rejtőzködők biztonsága.”

„A bűnözés ezen formája nemcsak az embereket veszélyezteti, hanem veszélyezteti az Egyesült Királyság és Franciaország határbiztonságát is, ezért az NCA szorosan együttműködik az itteni és a tengerentúli partnerekkel, hogy megbirkózzanak az illegális bevándorlást bármelyik irányban elősegítőkkel.”

“A bűnözők, akik embereket csempésznek ki az Egyesült Királyságból, gyakran ugyanazok, akik behozzák őket, ezért eltökéltek vagyunk, és mindent megteszünk az embercsempészetben érintett hálózatok tevékenységeinek megzavarása és felszámolása érdekében.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után