Ide a legolcsóbb költözni és ingatlant vásárolni Angliában 2024-ben 1

Egy észak-angliai kisvárost nyilvánítottak az egyik, ha nem a legolcsóbb lakóhelynek a Zoopla weboldal által készített legfrissebb felmérés szerint. A felmérés eredményei alapján a Durham környékén lévő Shildon Anglia legmegfizethetőbb helye.

Ide a legolcsóbb költözni és ingatlant vásárolni Angliában 2024-ben 3

Shildon az évek során már többször megkapta ezt a címet azért, mert ebben a városban a legköltséghatékonyabb lakni. Mindössze 13 mérföldre található Durhamtől, és közel van Middlesborough-hoz is. Bőséges zöldterülettel rendelkezik, és ugyanakkor több nagyobb város is közel van hozzá.

A Rightmove szerint a shildoni ingatlanok átlagos ára 83 345 GBP volt az elmúlt évben. Shildonban a legtöbbet teraszos ingatlanok közül értékesítették, amelyek átlagosan 62 277 GBP-ért keltek el. Az ikerházak átlagosan 92 019 GBP-ért keltek el, a családi házak pedig 216 325 GBP-ért. Összességében az elmúlt évben az eladási árak Shildonban 9 százalékkal voltak alacsonyabbak az előző évhez képest, és 14 százalékkal a 2018-as átlag 97 355 GBP-os csúcsértékhez képest.

A város utcáin nyüzsögtek a helyi lakosok és a kisvállalkozásokból sincs hiány barátságos tulajdonosokkal, akik mindig készek az arra járókkal elcsacsogni – írta a településről a Chronicle Live.

Maurice Card, a Shildon Sweet Treats tulajdonosa a következőt mondta a városról: “Shildoni származású vagyok, így sok embert ismerek. Szeretek beszélgetni a helyiekkel. Itt mindenki más, más az élete és az érdeklődési köre. Vannak, akik magányosak, és beszélgetni jönnek. Shildonban a legtöbb üzlet és kisvállalkozás segíti és támogatja egymást. Megosztjuk a hírt online, ha új üzlet nyílik az utcában. Ez egy igazi kis barátságos közösség.”

De a fiatalok szabadidős tevékenységeinek hiánya miatt a bűnözési ráta Shildonban az utóbbi időben egekbe szökött. Az arány 49 százalékkal haladja meg az országos átlagot, tavaly 1000 főre 142 bűncselekmény jutott.

A legelterjedtebb bűncselekmények az elmúlt években a szexuális és erőszakos bűncselekmények voltak. Peter Quin a helyi önkormányzat egyik alkalmazottja, aki 30 éve él a településen és egyben az egykori polgármestere is annak azt állítja, hogy a hanyatlás oka a vagonművek 1984-es bezárása. Ennek eredményeként egyik napról a másikra 1750 munkahely hirtelen megszűnt, ami óriási csapást mért egy városra, amely egyébként erősen függött a vasúttól és a hozzá kapcsolódó vállalkozásoktól.

A Zoopla felmérése szerint egyébként Skócia uralja a leginkább megfizethető településeket ingatlan vásárlás szempontjából ha egész Nagy-Britanniát nézzük, ugyanis a 10 legolcsóbb város közül 8 Renfrewshire-ben, Ayrshire-ben és North Lanarkshire-ben található.

Az ayrshire-i Cumnock foglalja el az első helyet Nagy-Britannia legolcsóbb települései közt házvásárlás tekintetében. Egy ott házat vásárló házaspár átlagosan az 1,04-szeresét költi el ilyenkor az éves keresetének, így Cumnock csaknem négyszer megfizethetőbb, mint az Egyesült Királyság egészére vetített átlag.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után