El lehet felejteni egy időre az adócsökkentéseket Nagy-Britanniában – a brit pénzügyminiszter nyilatkozata 1

Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter kijelentette, hogy “gyakorlatilag lehetetlen” adócsökkentést végrehajtani, amíg az Egyesült Királyság gazdasága nem kezd el javulni. A kevésbé borús gazdasági kilátások és a magas megélhetési költségek okán a novemberi őszi költségvetésében Huntot adócsökkentési intézkedésekre szólították fel.

El lehet felejteni egy időre az adócsökkentéseket Nagy-Britanniában – a brit pénzügyminiszter nyilatkozata 3

Az LBC-nek nyilatkozva Mr. Hunt a napokban azt mondta, hogy az ország magas adósság szintje miatt “nagyon nehéz döntéseket kellett meghoznia”. Az Egyesült Királyság államadóssága – a kiadások finanszírozására felvett összeg – az 1960-as évek eleje óta nem látott szinten van. Minél nagyobb az államadósság, annál több kamatot kell fizetnie a kormánynak, és az emelkedő kamatok megnövelték ezt a költséget.

Mivel a közvélemény-kutatásokban a konzervatívok jócskán lemaradtak az utóbbi időben a Munkáspárt mögött, vita folyik arról, mit tehet a kormánypárt, hogy visszanyerje a bizalmat a várhatóan jövő májusban esedékes általános választások előtt. A konzervatív képviselők jelentős része azzal érvel, hogy az adók történelmileg magas szinten tartása, különösen a magas megélhetési költségek közepette, hatalmas politikai hiba.

Azt akarják, hogy a miniszterek csökkentsék az adókat – vagy legalábbis meghatározzák az adócsökkentéshez vezető utat. Az infláció enyhe csökkenése a múlt hónapban azt is jelentette, hogy a Bank of England 5,25%-on tartotta a banki alapkamatot először két évnyi folyamatos emelkedés után, ami azt jelenti, hogy a hitelfelvétel költségei nem úgy nőttek tovább, ahogy sokan várták.

De a Tonight With Andrew Marr műsorában Hunt úr elmondta, hogy az ország adósságának költségei magasabbak maradtak, mint a tavaszi költségvetés márciusi ismertetésekor, ami azt jelenti, hogy nem igazán van “extra mozgástér” az adócsökkentések számára.

“Ez rendkívül megnehezíti az életünket” – mondta. „Ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi az adócsökkentést, és ez azt jelenti, hogy újabb, őszintén szólva nagyon nehéz döntések várnak rám. Csak azt mondanám, hogy ha azt akarjuk, hogy a hosszú távú adósságköltségek csökkenjenek, akkor valóban ragaszkodnunk kell ehhez a tervhez, hogy az inflációt és a kamatokat csökkentsük. Nem tudom, hogy ez mikor fog megtörténni. De nem hiszem, hogy az őszi költségvetés előtt…” – nyilatkozta a brit pénzügyminiszter az adócsökkentések kérdésköre kacsán.

Nem meglepő, hogy mostanában nem gondolnak adócsökkentésre – mondogatják a kormány bennfentesei már hónapok óta.

A Pénzügyminisztérium azonban egy újabb költségvetés bejelentésre készül, ahol jelentős kötelezettségvállalások ismét nem valószínűek – mivel a miniszterek továbbra is az infláció további csökkentését tartják a legfontosabbnak.

A szerdán közzétett adatok azt mutatják, hogy az augusztusi infláció 6,7% volt, ami alacsonyabb a sokak által jósoltnál, de még mindig jelentősen magasabb a 2%-os célkitűzésnél. Az adócsökkentések jellemzően növelik a keresletet a gazdaságban, ezzel együtt viszont azt kockáztatják, hogy az áremelkedések az év elején tapasztalt szintre ugorhatnak vissza.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után