Kirúgták, mert indulás előtt még egy félmeztelen nő testéről szívta a kokaint a BA egyik londoni járatának pilótája 1

Elbocsátották a British Airways egyik pilótáját, miután azzal kérkedett a kollégáinak, hogy kokaint szippantott fel egy félmeztelen nőről, nem sokkal azelőtt, hogy indulnia kellett vissza az Egyesült Királyságba.

Kirúgták, mert indulás előtt még egy félmeztelen nő testéről szívta a kokaint a BA egyik londoni járatának pilótája 3

Egy munkatársa alig pár órával azelőtt buktatta le Mike Beatont, hogy egy Dél-Afrikából Nagy-Britanniába tartó járat másodpilótája lett volna, de a férfi vesztére felfedte az előző éjszakai kicsapongását. Egy stewardessnek írt üzeneteiben a Devonból származó Beaton azt állította, hogy az egész éjszakás bulizása után „annyira rottyon volt, hogy fel sem tudta emelni a fejét”.

Az apuka viselkedése arra kényszerítette a légitársaságot, hogy 24 órát késleltesse a járatot, miközben megpróbált megfelelő helyettesítőt találni a férfi helyett, ami a The Sun értesülése szerint a cégnek durván 100 000 fontba került.

Amikor Beaton másnap utasként visszatért Nagy-Britanniába, egy drogteszten kellett átesnie, ami a hírek szerint pozitív lett. A British Airways ragaszkodott ahhoz, hogy az incidens nem jelentett veszélyt az utasokra nézve, és elárulták azt is, hogy a pilóta már nem dolgozik a cégnél.

Kirúgták, mert indulás előtt még egy félmeztelen nő testéről szívta a kokaint a BA egyik londoni járatának pilótája 4

Beaton állítólag számos üzenetében azzal kérkedett, hogyan töltötte az éjszakát egy walesi nővel, egy spanyol nővel és számos más férfival. Állítólag akkor mesélte el kollégáinak a vad éjszakáját, amíg a Nagy-Britanniába való visszaindulásra vártak.

Beaton elárulta barátainak, hogy az irányítás kicsúszott a kezükből, miután találkoztak egy csoport emberrel a város egyik szórakozóhelyén. A pilóta ezután visszament több másik személlyel az egyik férfi lakásába, majd azzal dicsekedett, hogy „a lányok félmeztelenül táncolnak”, és ekkor úgy döntött, hogy kokaint szív fel a mellükről.

„Épp arról folyik a vita, hogy kinek a melle a legmegfelelőbb a kokózáshoz” – dicsekedett az egyik üzenetében.

A légitársaság egyik forrása szerint a vezetők „rettentő dühösek voltak”, amikor kollégái jelentették nekik a férfi viselkedését. Azt mondták, hogy bár nem volt alkohol a szervezetében, amikor visszatért az Egyesült Királyságba, ez a férfi: „Soha többé nem fog repülni”.

A British Airways szóvivője a Metro.co.uk-nak azt mondta: „Mindig a biztonság a legfontosabb számunkra. Az ügyet a CAA-nak adtuk át, és ez a személy már nem dolgozik nálunk.

A Polgári Légiközlekedési Hatóság azt mondta az újságíróknak, hogy szigorú eljárások vannak érvényben arra vonatkozóan, mi történik, ha a pilóták visszaélnek itallal vagy kábítószerrel.

„A légitársaságnak haladéktalanul értesítenie kell bennünket, ha egy brit pilóta visszaélt itallal vagy kábítószerrel egy repülőgép fedélzetén vagy a munkavégzést befolyásoló körülmények közt. Ezekben az esetekben azonnal felfüggesztjük a pilóta egészségügyi engedélyét, ami azt jelenti, hogy nem tud repülni. A legtöbb esetben a pilótát egy szakértő orvosi csapat értékeli, és ha újra repülni akarnak, akkor átfogó rehabilitációs programban kell részt venniük.”

Amikor az újságírók megkérdezték a történtek kapcsán, Beaton felesége nem volt hajlandó válaszolni, csak annyit reagált: „Erről a férjemet kérdezzék.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után