Óriási: névtelenül kitálaltak többen is a lockdown bulik kapcsán - egész éjszakás bulik voltak rendszeresen, és újabb fotók vannak Johnsonról is 1

Három dolgozó is drámai és megdöbbentő nyilatkozatot tett arról, hogy mi is történt valójában a Downing Street 10 zárt ajtói mögött mögött a járvány csúcspontján, amikor állítólag a kormányfő tudtával és engedélyével rendszeresen megszegték a szabályokat.

Óriási: névtelenül kitálaltak többen is a lockdown bulik kapcsán - egész éjszakás bulik voltak rendszeresen, és újabb fotók vannak Johnsonról is 3

Bennfentesek a Downing Street-i bulikról elmondták, hogy az alkalmazottak összezsúfolódva egymás ölében ültek, piáltak, és még ki is gúnyolták azokat a kollégákat, akik megpróbálták megakadályozni ezeket a kihágásokat.

A BBC Panoramának névtelenül nyilatkozó munkatársak elmondták, hogy egy ilyen összejövetel után reggel arra érkeztek a munkába, hogy az épületben szerte széjjel dobált palackok, szeméttel teli kukák és az asztalon hagyott maradékok várták őket. Azt állítják, hogy a bulik rendszeresek voltak, és néhányuk olyan sokáig tartott, hogy az emberek egész éjszaka a Downing Streeten maradtak.

Egy volt tisztviselő leírta, hogy rendszeresen rumli és szemét fogadta munkahelyén. “Voltak üres üvegek, teli szemeteskosarak, de sokszor még az asztalokon is volt szemét.” A rendkívüli állítások egy nappal azután hangzottak el, hogy bombaként robbant be egy fotó a sajtóban, amin Boris Johnson felemel egy poharat egy emberekkel teli szobában, hogy Lee Caint, egykori kommunikácós igazgatóját búcsúztassa 2020 november 13-án. Beszámolójában az egyik bennfentes azt mondta, hogy a miniszterelnök jelen volt, és beszédet is mondott, hogy megköszönje Cain-nek munkáját, de ahogy a parti előrehaladt nem sokkal később már „kb. 30 ember volt egy szobában, ha nem több. Mindenki összezsúfolódva állt, néhányan pedig egymás ölében ültek.”

A Rendőrséggel szemben pedig felmerült az a  gyanú, hogy tisztességtelenül járt el, amikor a miniszterelnökön kívül mindenkinek több szabályszegési bírságot is  kiküldtek, a bulin való részvétel miatt, ő viszont nem kapott többet.

A bennfentesek azt mondták, hogy rendszeres volt a bulizás, Johnson hallgatólagos tudtával és beleegyezésével.  Egy másik „élénk társasági eseményről” is beszámoltak Fülöp herceg 2021. április 16-i temetésének előestéjén, amelyet úgy jellemezetek, hogy amolyan „szokásos buli volt, táncoló emberekkel”. Az összejövetel olyan hangossá vált, hogy az épület biztonsági őrei felszólították őket, hagyják el a területet, és menjenek be a Downing Street 10 épületébe. “Úgyhogy mindenki felkapta az italt, ételt, mindent, ami a kezébe fért és átment a kertbe” – mondta az egyik magát megnevezni nem kívánó forrás. „Mindannyian az asztalok körül ültünk és ittunk. Az sokan ott töltötték az éjszakát.”

A résztvevők azóta elismerték, hogy tetteik megbocsáthatatlanok. Azt mondták azonban, hogy nehéz volt a stresszt feldolgozni. Azt is beismerték, hogy többen kicsúfoltak egy Downing Street-i biztonsági őrt, aki megpróbálta jobb belátásra bírni őket – pont a buli közepén. Az egyik szemtanú azt mondta: „Emlékszem, amikor egy dolgozó megpróbálta megállítani ezt az egészet, de aztán az emberek kinevették őt, ő meg csak a fejét csóválta, és azt mondta: „Ennek nem szabadna megtörténnie”. Úgy festették le a Downing Street-et, mint egy buborékot, ahol a szabályok nem érvényesek – írja a BBC.

A kormányfőt hibáztatják a helyzet elharapódzásáért, azt sugallva, hogy népszerű akart lenni, és hogy hagyta hogy a személyzet kieressze a gőzt.

Azt mondták, gyakran beugrott oda a lakása felé vezető úton – és soha nem mondta az embereknek, hogy hagyják abba és menjenek haza.  Egy szemtanú azt mondta: „Nem kérdezte sose, hogy : Most mindenki hazamegy, ugye?  Mindenki betartja a védőtávolságot? Mindenki felveszi a maszkot? – Nem, ezt nem mondta soha senkinek, hanem csak vett egy poharat magának.”

A Downing Street nem kívánt nyilatkozni, de azt mondta, teljes választ a Sue Gray-jelentés közzététele után fognak adni, amely várhatóan holnap jelenik meg.

A múlt héten a rendőrség lezárta saját vizsgálatát, miután 126 pénzbírságot szabott ki – a miniszterelnöknek ezek közül csak egyetlen egyet – mert 2020 júniusában részt vett egy születésnapi bulin.

Óriási: névtelenül kitálaltak többen is a lockdown bulik kapcsán - egész éjszakás bulik voltak rendszeresen, és újabb fotók vannak Johnsonról is 4

Johnson harmadszor néz szembe bizottsági vizsgálattal, hogy hazudott-e a parlamentnek, amikor az alsóházban azt állította, hogy „mindig” betartották a szabályokat. Az egyik munkatársa azt nyilatkozta döbbenten hallgatta, amikor a miniszterelnök tagadta, hogy a bulik megtörténtek – miután tavaly megjelentek a hírek az összejövetelekről. A fiatalabb alkalmazottak dühösek amiatt, hogy néhányan ugyanazokon a partikon vettek részt, mint a miniszterelnök, és többszörös pénzbírsággal büntették őket, míg Johnson csak egyet kapott.

Az egyik bennfentes azt mondta a BBC-nek, hogy a csapat fiatalabb tagjai akkor nem gondolták, hogy megszegték a szabályokat, mert a miniszterelnök is, és az ország legrangosabb köztisztviselői közül is néhányan ott voltak. Volt aki az eseményeket „mentőövként” írta le a hosszú órákon át dolgozó alkalmazottak számára, különösen, ha egyedül éltek. A Panoráma beszámolója szerint sokuk úgy érzi  cserben hagyták és meghurcolják őket. Azt is hozzátették a BBC-nek: „Nagyon lehangoló és szégyenteljes az egész, különösen azért, mert az az időszak elég traumatikus volt, nagyon nehéz volt minden egyes nap dolgozni rajta.

„Rádöbbentünk, hogy emberek halnak meg a kórházi ágyakon, szükségtelenül… Szóval elég nehéz most visszatekinteni azokra a napokra, és azt gondolni, hogy ez fogja meghatározni azt az időszakot – nem az oltási program vagy az emberek védelmére szolgáló élelmiszercsomagok. Ez lesz: „Mit csináltál május 20-án a kertben?”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után