"Küldj meztelen képet vagy felgyújtom a házad" - egy kattant szomszéd vérfagyasztó üzenet hagyott egy anyukának Angliában 1

Egy anyukának vérfagyasztó leveleket küldött a szomszédja, amelyekben azzal fenyegette, hogy felgyújtja a házát ha nem küld neki pucér fotókat – és még mindig ugyanabban az utcában él.

"Küldj meztelen képet vagy felgyújtom a házad" - egy kattant szomszéd vérfagyasztó üzenet hagyott egy anyukának Angliában 3

A 41 éves Gary Braidwood fenyegető üzeneteket küldött szomszédjának a postaládába bedobott levelek formájában melyekben aktfotókat követelt a nőtől, aki gyermekével él. A névtelenségét megőrizni kívánó nő csak akkor jött rá, hogy szomszédja áll a fenyegetés mögött, amikor videocsengőt szerelt fel otthonára, és a felvételt elküldte a rendőrségnek. Braidwood, aki már korábban is zaklatott nőket, megúszta a börtönt a Minshulli Koronabíróságon, miután elismerte bűnösségét. 2018-ban egyszer már közmunkára ítélték, mert egy nő szoknyája alá fényképezett egy Tesco üzletben.

Az ijesztő üzeneteket kapó nő most nyilvánosságra hozta történetét, miután azt állította, hogy még mindig mindketten ugyanott élnek. Azt mondta, hogy 2021 novemberében kapta meg az első ügyetlen, kézírásos üzenetet Glossop-i otthonában, és úgy gondolta, hogy csupán tréfa.

A Manchester Evening Newsnak nyilatkozva azt mondta: „A következő héten rengeteg levelet kaptam. „Elkezdték emlegetni a gyerekemet, és azt mondták, ha jót akarok neki, küldök képeket. Egy másik csak annyit tartalmazott, hogy „Tikk-takk” az e-mail címmel. Azt mondta, hogy a videofelvételeken látszik, amint Braidwood odalopakodik a házhoz, mint valami horrorfilmben.”

A rendőrök pánikgombot szereltek fel, és a leveleket pedig igazságügyi orvosszakértőhöz vitték. Az anya teljesen megijedt az az esettől, és már senkiben sem tud bízni. Braidwoodot 24 hetes börtönbüntetésre ítélték, 18 hónapra felfüggesztve, miután bűnösnek vallotta magát az erőszakos bűncselekmény elkövetésével való ijesztgetés vádjában. Ezenkívül 30 rehabilitációs nap teljesítésére kötelezték, és öt évre eltiltották az áldozattal bármilyen formában való kapcsolatba lépéstől.

"Küldj meztelen képet vagy felgyújtom a házad" - egy kattant szomszéd vérfagyasztó üzenet hagyott egy anyukának Angliában 4

Az áldozat azt mondta, nem érkezett több üzenet a bírósági eljárás óta, de választ akart kapni a derbyshire-i rendőrségtől arra vonatkozóan, hogy miért lakhat még mindig ilyen közel az elkövető hozzá.

A Steve Bruce főnyomozó elmondta, hogy Braidwoodot mindössze három nappal a bűncselekmény után tartóztatták le. Hozzátette: „Bár a rendőrök mindent megtettek annak érdekében, hogy az áldozatokkal figyelmes és gondoskodó bánásmódban részesüljenek, úgy tűnik, hogy ezúttal nem olyan szolgáltatást nyújtottunk, amelyet ez a konkrét áldozat várt volna.”

“Bár hivatalos panasz nem érkezett a szervhez, személyesen megpróbáltam felvenni a kapcsolatot  az áldozattal, hogy közvetlenül beszélhessek vele, hogy megértsem, mit mondtak neki, és a tapasztalataiból levonható tanulságokat szerezzek.”

Elmondta, hogy a bíróságon múlik, hogy a büntetés kiszabásakor meghatározzák a kapcsolatba lépéstől való eltiltás feltételeit, de az „áldozatok védelmét és a további jogsértések megelőzését” célzó egyéb intézkedések „a rendőrség azon embereinek a feladata, akik konkrétan ezen az ügyön dolgoztak”.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után