Több, mint £800-os újabb energia áremelés jön Nagy-Britanniában, az Ofgem bejelentette, hogy mire számíthatunk 1

Az energiaszámlák éves felső határa várhatóan évi 1971 fontról kb. 2800 fontra emelkedik októberben – mondta az Ofgem főnöke Rishi Sunaknak, ezzel további nyomást helyezve a brit pénzügyminiszterre, hogy segítse a már így is nehéz helyzetben levő briteket a megélhetési költségek egyre mélyülő válsága közepette.

Több, mint £800-os újabb energia áremelés jön Nagy-Britanniában, az Ofgem bejelentette, hogy mire számíthatunk 3

Az energiaszabályozó hatóság vezérigazgatója, Jonathan Brearley azt mondta az Üzleti, Energiaügyi és Ipari Stratégiai Bizottság parlamenti képviselőinek, hogy írni fog a pénzügyminiszter úrnak és a levelében le fogja neki írni, hogy arra számít, hogy az év későbbi szakaszában esedékes következő felülvizsgálat alkalmával az árplafon „2800 GBP körüli összegre emelkedik majd”.

A gázárak „magasabbak és ingadozóbbak” voltak az utóbbi időszakban Oroszország ukrajnai inváziója nyomán – mondta Brearley. “Tudom, hogy ez nagyon lehangoló időszak az emberek számára, de őszintének kell lennem ezzel a bizottsággal, az ügyfelekkel és a kormánnyal az árplafon októberben várható módosítását illetően.”

Hangsúlyozta továbbá, hogy az Ofgem által az árplafon kiszámításához használt nagykereskedelmi árak bizonytalanok, és még változhatnak októberig.

Brearley figyelmeztetése azt követően hangzott el, hogy a benzin és a gázolaj ára ismét rekordmagasságra emelkedett, és Rishi Sunak állítólag azt fontolgatja, hogy mégis rendkívüli adót vet ki azokra az energiatermelőkre, amelyek nagy nyereséget könyveltek el, miközben az Egyesült Királyság háztartásai a megélhetési válsággal küzdenek. A pénzügyminiszter arra utasította a Pénzügyminisztérium tisztviselőit, hogy dolgozzanak ki egy lehetséges adót az áramtermelők több mint 10 milliárd fontnyi többletnyereségére, legalábbis a Financial Times által említett források szerint.

Míg a magas árak az energiatermelőknek kedveztek, több tucat beszállító csődöt jelentett. Az Ofgem-et erősen kritizálták amiatt, hogy túl sok cégnek engedte meg, hogy minimális ellenőrzés mellett alapítsák meg, anélkül hogy megnézték volna, hogy rendelkeznek-e a szükséges készségekkel, vagy elég rugalmasak-e pénzügyileg ahhoz, hogy túléljék a nagy áringadozásokat.

A Downing Street elismerte, hogy az energiaárak „jelentős kihívást” jelentenek majd sokak számára. A miniszterelnök hivatalos szóvivője azt mondta, hogy a kormánytól kapott segítség egy része “az év folyamán szakaszosan kerül bevezetésre”.

Eközben az üzemanyagárak továbbra is emelkedtek és újra rekordot döntöttek, az új hivatalos adatok szerint hétfőn 167,7 penny volt egy liter benzin átlagos ára az Egyesült Királyság benzinkútjainál. Ez egy héttel korábbi 165,1 p-hez képest újabb növekedést jelent. A gázolaj literenkénti átlagára  pedig 181,14 penny volt hétfőn, a múlt heti 179,7 pennyhez képest.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után