Egyre keményebben tiltakoznak és tüntetnek az egészségügyi dolgozók Angliában a kötelező oltások bevezetése miatt 1

Az NHS dolgozói és az oltásellenesek ezrei tiltakoztak a kötelező Covid oltások ellen országszerte Angliában. Az egészségügyi dolgozók a londoni Downing Street-nél, a miniszterelnök rezidenciája előtt a rendőrökre dobálták a munkaruhájukat és a köpenyeiket, miközben a tömegek azt skandálták, hogy “nem kérünk a kötelező oltásból”.

Egyre keményebben tiltakoznak és tüntetnek az egészségügyi dolgozók Angliában a kötelező oltások bevezetése miatt 3

A demonstrálók Londonban először a BBC Broadcasting House előtt gyülekeztek szombaton. Eközben a tüntetők más városokban, köztük Manchesterben, Birminghamben és Leedsben is tömegesen vonultak az utcákra, követelve a kormánytól, hogy vonják vissza a Covid elleni oltás kötelezővé tételét.

A brit egészségügyben dolgozók közül még mindig vagy 80 ezren nincsenek beoltva, és a munkaviszonyuk megszűnésére vonatkozó hivatalos felszólítások már a következő hónaptól kiküldésre kerülnek. Egyes jelentések szerint azonban Boris Johnson az utolsó pillanatban még megmásíthatja döntését az NHS dolgozók számára kötelező oltások kapcsán.

Egyre keményebben tiltakoznak és tüntetnek az egészségügyi dolgozók Angliában a kötelező oltások bevezetése miatt 4

Az új szabály hatályba lépését akár hat hónappal is eltolhatnák, ezzel is nyugtatva a kedélyeket, ugyanis Boris Johnson sorsa most pengeélen táncol a lockdown bulik körüli botrányok kapcsán. Saját pártján belül is egyre többen vannak, akik a távozását akarják. Ugyanakkor már a korlátozások legutóbbi enyhítése kapcsán is sokan azzal vádolták, hogy az is csak azért következett be ilyen hirtelen, mert kellett valami, amivel kicsit elveszi az élét a körülötte kialakult kalamajkának. Ezen a gondolatmeneten tovább haladva, mivel mind az NHS dolgozók közt, mind a kormány tagjai közt szép számban vannak, akik nagyon ellenzik, hogy áprilistól kötelező legyen az NHS dolgozók számára a két oltás, ha visszavonulót fújna, azzal valószínűleg ismét „újabb barátokra tenne szert”.

Persze ezekről az állításokról sosem fog kiderülni, hogy mennyi valóságalapjuk van, és a korlátozások enyhítéséről és az oltások kötelezővé tételéről is megoszlanak a vélemények, amivel egyébként nincs is gond, hisz semmi sem fekete vagy fehér. A dolgok jelen állása szerint viszont minden NHS dolgozónak április 1-jéig be kell adatnia mindkét adag Covid-oltást. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb február 3-ig be kell adni az első adagot. A dolgozók felmondási ideje már február 4-től kezdetét veheti.

Egyre keményebben tiltakoznak és tüntetnek az egészségügyi dolgozók Angliában a kötelező oltások bevezetése miatt 5

Az egyik ápolónő, aki 30 éve dolgozik az NHS-nél, és most inkább amellett döntött, hogy pályát módosít, mert nem hajlandó beoltatni magát, a következőket mondta: „Nem vagyok felkészülve arra, hogy beadjanak valami kísérleti gyógyszert. A kényszerítés nem egyenlő a választással. Nem az NHS hibája, de csalódott vagyok – nem így képzeltem el a 30 éves pályafutásom végét.”

Christabelle Gregory (32) mentős, aki Londonban tüntetett, azt mondta: „Nem olyan rég még tapsoltak értünk, de már nincs megbecsülés. Fiatal vagyok, és a frontvonalon végzett munkám során átestem a betegségen ezért van elég antitest bennem, ezért nem akarom az oltást.”

Dominic Raab miniszterelnök-helyettes az oltatlan NHS dolgozók kirúgása mellett tette le a voksát és azt mondta: „Az NHS munkatársai közül 10-ből kilenc már jelentkezett, és megkapta a vakcinát. Továbbra is arra kérjük az oltatlan dolgozókat, hogy vegyék fel az oltást, de úgy gondolom, hogy végső soron gondoskodnunk kell arról, hogy ne legyenek olyan emberek, akik veszélyeztetik a betegeket azzal, hogy nem kapták meg védőoltást.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után