Egy új törvényjavaslat kényszerítheti a cégeket, hogy az összes borravalót megkaphassák az alkalmazottak Angliában 1

Az éttermek és más vállalkozások a szigetország területén kénytelenek lennének odaadni minden borravalót a kiszolgáló személyzetnek egy új törvényjavaslatnak köszönhetően.

Egy új törvényjavaslat kényszerítheti a cégeket, hogy az összes borravalót megkaphassák az alkalmazottak Angliában 3

Az elmúlt években több próbálkozás is volt már annak megakadályozására, hogy a munkaadók levonjanak egy bizonyos százalékot a vendégek által az alkalmazottaknak otthagyott pénzből, bár ezeket az intézkedéseket eddig nem sikerült megvalósítani.

Az új Tips Bill törvényjavaslatot előterjesztő Dean Russell, konzervatív képviselő most azt szeretné elérni, hogy végre történjen előrelépés az ügyben. A törvényjavaslat megtiltaná a munkaadók számára, hogy megtartsák az alkalmazottaknak szánt borravalót, és lehetővé tennék a borravaló szétosztási módjának a szabályozását is a személyzet között.

Mr. Russell, Watford képviselője a PA hírügynökségnek elmondta: „Ha sok ember szerepét megvizsgáljuk bárokban vagy éttermekben, akkor a borravalóra gyakran a fizetés részeként tekintenek valamilyen módon. Számomra mindig is felháborító volt, hogy a vállalkozások megtehetik hogy csak úgy elveszik a borravalót, amelyeket az ügyfél közvetlenül annak a személynek szánt, aki kiszolgálta.”

Mr. Russel azt nyilatkozta, hogy szükség van a vendéglátóipar támogatására, tekintve, hogy mekkora csapás volt számukra a járvány, és így a dolgozókon tudnánk segíteni azzal, hogy garantáljuk számukra, hogy a borravalót nem húzzák ki a zsebükből. Elmondása szerint a törvényjavaslat célja a „tisztességesség” biztosítása lenne.

“Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember, ha borravalót hagy ott valakinek, azt az illetőnek vagy a személyzetnek szánja, nem pedig magának a vállalkozásnak…” – tette hozzá.

2018 októberében Theresa May, az akkori miniszterelnök új törvényeket jelentett be a borravalók helyzetének megoldására, de a Brexit körüli zűrzavar megakadályozta a jogszabályok életbe lépését. Boris Jonson szintén jelezte már korábban, hogy tervbe van véve eme elképzelés megvalósítása, de azóta sem történt semmi.

“Nem akarom, hogy ez egy üzletellenes dolognak tűnjön, nem arról van szó, hogy a vállalkozásokat szeretném a rosszfiú szerepébe helyezni. Ez arról szól, hogy ne adjuk meg az esélyt annak, hogy az éttermekben és a vendéglátás területén dolgozó személyzettel tisztességtelenül járhassanak el.”

Mr. Russell most előterjesztette saját törvényjavaslatát a téma kapcsán, amelyet reményei szerint szeptember 10-én a parlament alsóházában alaposabban is megtárgyalnak – és legalább annyit elér vele, hogy a kérdést ismét napirendre tűzik.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után