Ősztől mégis szükség lehet az oltási útlevelekre Angliában a pubokban és éttermekben 1

A kocsmákba, bárokba, éttermekbe és klubokba való belépéshez mégis Covid tanúsítványra lehet szükség a tervek szerint az őszi negyedik koronavírus hullám megelőzésének érdekében.

Ősztől mégis szükség lehet az oltási útlevelekre Angliában a pubokban és éttermekben 3

A miniszterek állítólag olyan terveket fontolgatnak, amelyek megkövetelnék az emberektől, hogy mutassanak be egy olyan dokumentumot, amely igazolja, hogy megkapták az oltás mindkét adagját, vagy előző nap negatív tesztet csináltak. Remélhetőleg ez a rendszer növeli majd az oltást kérőknek a számát a fiatalabb korosztály körében, akikről úgy gondolják, hogy a legnagyobb arányban okolhatók az esetek számának növekedéséért.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy két hét alatt a felére csökkent az első adagot megkapók száma. Április óta először csökkent napi 100 ezer fő alá azoknak a száma, akik az első oltásukat megkapják.

A kormány e hét elején kiadott hivatalos felülvizsgálata szerint az úgynevezett oltóanyag-útlevelek egyelőre nem lesznek kötelezőek. Egyes források szerint ezek életbe léptetése, amikor július 19-én megszüntetik a korlátozásokat, hátrányos megkülönböztetésben részesítené azokat a fiatalabb személyeket, akik még nem kapták meg az oltás második adagját. Emellett sokan tartanak attól is, hogy ez káros hatással lenne a gazdaságra is.

De a helyzet az, hogy a Downing Street nem zárta ki a Covid-tanúsítványok bevezetésének ötletét, ha az ország „nehéz helyzetbe kerül idén ősszel vagy télen”. A miniszterek arra számítanak, hogy a 18 éven felülieknek mindkét vakcinadózist felajánlják legkésőbb szeptemberig, ezzel megnyitva az utat az oltási útlevél megköveteléséhez például olyan helyeken, ahol a társadalmi távolságtartás nem lehetséges.

“Ősszel az oltási útlevelek fontos eszközzé válhatnak, amely lehetővé tenné számunkra azt hogy a boltok nyitva maradhassanak. Ha be tudjuk mutatni az oltás valódi előnyeit a mindennapi életben, akkor ez nagyon hasznos eszköz lehet.” – nyilatkozta az egyik Downing Street-i forrás.

Jelenleg Nagy-Britanniában az 50 éven felülieknek több mint a 95% -a van beoltva, míg a 30-34 éves embereknek csupán 76% -a. Eddig a 18–24 éves korosztálynak csak az 58% -a kapta még meg az oltás első adagját, de remélhetőleg a kötelező oltási tanúsítványoknak köszönhetően ezt az arányt fel lehetne tornázni sokkal magasabbra.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után