Egy agresszív varjú tucatszámra támadja meg az embereket Észak-Londonban 1

Egy varjú célzott támadásokat indít, az arra járó emberek ellen Gospel Oak-nál, Londonban, és már többen is jelezték, hogy zuhanórepülésben csapott le rájuk teljesen váratlanul.

Egy agresszív varjú tucatszámra támadja meg az embereket Észak-Londonban 3

Többen is jelentkeztek azok közül, akiket megtámadott és elmesélték, hogy a madár addig támadott rájuk folyamatosan, amíg fel nem adták és futva (és egyesek sikoltozva is) el nem menekültek a helyszínről. Egy illető állítólag még vérzett is a támadás következtében.

London északnyugati városrészének lakói közül, most elővigyázatossági okokból sokan kénytelenek egy esernyővel végighaladni a Mansfield Roadon, biztos ami biztos. Az is kiderült, hogy az állat elsősorban nőket támad meg. A vadvilág szakértői szerint azonban a madár nem az emberek ellen vívott halálos harc egyik titkos vezetője, hanem valószínűleg egyszerűen csak a fészkét próbálja megvédeni.

Az egyik magát rendszeresen esernyővel védő helyi lakos, aki nem kívánta magát megnevezni, a New Journalnak így nyilatkozott: „A környékünkön lévő WhatsApp csoportban állandóan erről beszélünk. Ez tényleg furcsa. A lányomat kétszer támadták meg a madarak. A szomszédomnak megkarmolták az arcát. Felhívtuk a Camden Councilt, de azt mondták, hogy nem tehetnek semmit, mert a varjak nem kártevők.”

Egy agresszív varjú tucatszámra támadja meg az embereket Észak-Londonban 4

Jiyan Demirkol, a Mansfield Road-i Hope Food and Wine Shop menedzsere a következőket mondta: „Körülbelül 20 támadást hallunk egy nap. Egy hölgy bement a boltba, és azt mondta, hogy egy nap alatt háromszor támadta meg.”

Cengiz Taskin, helyi cégtulajdonos pedig hozzátette: „Az egyik hölgyet reggel megtámadta munkába menet, majd újra megtámadta, amikor hazafelé tartott. Bemenekült a boltba, annyira megijedt. Egy másik ember vérzett is a támadás következtében. Hátulról támadja meg őket, de ha megfordulsz és szembe nézel vele, a varjú elrepül.”

Furcsa módon a varjú az elbeszélések alapján csak hosszú hajú emberekre támad, nyilatkozták többen is a környékbeliek közül.

Tom Stewart, a British Trust for Ornithology munkatársa azt mondta, miután megnézett egy videót, amelyen a Mansfield Road-i varjú egy nőt megtámad: „Elég nagy madár; El tudom képzelni, hogy egy ilyen támadás elég ijesztő lehet. A varjú valószínűleg ezen az útszakaszon fészkel, és valószínűleg vannak fiókái is a fészekben. Ez az egyetlen dolog, ami miatt egy varjú agresszíven viselkedhet az emberekkel.”

„Tudjuk, hogy a varjak rendkívül intelligensek, bár ebben az esetben nem elég okosak ahhoz, hogy felismerjék, hogy ezek az emberek nem akarják megtámadni fiókáikat. De ez a madár mindaddig ilyen lesz, amíg a fiókák ki nem repülnek. Ami meg a hosszú hajat illeti, lehet hogy egy másik madárnak érzékeli és azért támad. Mindenesetre, amint a fiókák már nem lesznek a fészekben, nem fog ennyire agresszív magatartást tanusítani.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után