Egész Anglia ezen csámcsog: nagyon durvát szólt be a közismert műsorvezető Meghan hercegnőnek és most áll a bál Harry hercegék körül 1

Felerősödött a vita Jeremy Clarkson Meghan Markle-ről írt vélemény nyilvánítása körül, és eközben a The Sun újság szóban forgó rovata miatt rekordszámú panasz érkezett be.

Egész Anglia ezen csámcsog: nagyon durvát szólt be a közismert műsorvezető Meghan hercegnőnek és most áll a bál Harry hercegék körül 3

A pénteken (december 16-án) megjelent írásában a 62 éves férfi azt írta, arról a napról álmodozik, amikor Markle meztelenül vonul végig Nagy-Britanniában, miközben a tömeg azt skandálja, hogy „szégyen” és „ürülékkel” dobálják.

Clarkson azt állította, hogy: „mindenki, aki velem egykorú, ugyanezen a véleményen van” Harry herceg feleségével kapcsolatban. A The Sun végül eltávolította Clarkson kommentárját a weboldaláról. „Jeremy Clarkson nem olyan rég arra kért minket, hogy vegyük le a múlt heti irományát” – olvasható az oldalon.

Több mint 60 parlamenti képviselő írt a The Sun szerkesztőjének, hogy bocsánatkérést és Clarkson elleni „intézkedéseket” követelnek. Az SNP árnyék kulturális minisztere Clarkson teljes kitiltását is kérte a tévéből. A kritikusok között szerepelt Clarkson saját lánya, Emily is, aki korábban már többször felszólalt az online nőgyűlölet és zaklatás ellen.

Az Ipso december 20-án, kedden megerősítette, hogy több mint 17 500 panasz érkezett be hozzájuk a közismert műsorvezető rovatával kapcsolatban, ami több, mint amennyit az egész 2021-es évben kaptak.

Piers Morgan is kinyilvánította véleményét a legutóbbi Clarkson botrány kapcsán. Az egykori Good Morning Britain műsorvezető, aki saját Meghan Markle-hez kapcsolódó vitája miatt hagyta el a műsort, ezt írta a Twitteren: „Képzeljük csak el milyen lenne, ha mindazok, akik Jeremy Clarkson-t szidják fújtatva a dühtől, ugyanolyan védelmező haragot éreznének azok irányába, akik érzéketlen hazug rasszistának bélyegezték királyi családunkat és mindezt anélkül, hogy tényleges bizonyítékot szolgáltatnának ezekre a kegyetlen állításokra?”

Clarkson rovatának egy másik kritikusa Kathy Burke, aki nem finomkodott, mivel a műsorvezetőt „kolloszális fa**-nak” nevezte. Clarksont széles körben elítélték a hercegnővel kapcsolatos megjegyzései miatt, de persze sokan vannak azok is, akik pedig a királyi családot védik a herceggel és a hercegnővel szemben.

Nem csoda, hogy Harry és Meghan körül felerősödtek a viták, miután a nemrégiben bemutatott hatalmas port kavaró Netflix-dokumentumfilmjük napvilágot látott, számos prominens személy azt mondta, hogy a párnak ezek után nem szabadna részt vennie a május 6-i koronázási ünnepségen sem.

A sorozatban olyan sokakat letaglózó és hatalmas botrányt kirobbantó állítások szerepeltek, hogy a királyi család tagjai „tudatlan elfogultságot” tanúsítottak Markle bőrszínével kapcsolatban, és soha nem fogadták el őt a család tagjaként. Harry bátyját is bemártotta, és azt állította, Vilmos herceg nem szerelemből vette feleségül Kate Middletont, hanem azért, mert jól illett a királyi család imázsához. A sorozat egyik részében Harry még azt is beismerte, hogy Károly király nem törődött vele megfelelően édesanyja halála után.

John Amaechi brit-amerikai pszichológus és egykori profi kosárlabdázó szerint Clarkson megjegyzése és „utólagos bocsánatkérésnek nevezett hozzászólása egyszerűen botrányos”.

„Nem kell Meghan pártinak lenni ahhoz, hogy valaki felismerje a dühöngő, határtalan nőgyűlöletet, és egyértelműen elutasítsa azt.” – írta.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után