Dráma a királyi családban: Harryt és Meghant figyelmeztették, hogy maradjanak távol a koronázástól a legújabb botrányuk miatt 1

Harry herceget és Meghant több befolyásos politikai személy és királyi történészek is egyértelmű figyelmeztetésben részesítették – ne vegyenek részt Károly király megkoronázásán.

Dráma a királyi családban: Harryt és Meghant figyelmeztették, hogy maradjanak távol a koronázástól a legújabb botrányuk miatt 3

Miután a hét elején bemutatott hatalmas port kavaró Netflix-dokumentumfilmjük napvilágot látott, számos prominens személy úgy gondolja, hogy a párnak ezek után nem szabadna részt vennie a május 6-i koronázási ünnepségen. David Mellor tory veterán azt mondta a Mailnek:

„Nem szabad eljönniük a koronázásra. Kategorikusan kijelentem, nem szabadna jönniük. Pénzt keresnek azzal, hogy gyakorlatilag elárulják a családjukat. Szerintem világossá kell tenni, hogy a britek nem akarják, hogy ott legyenek.

Azt is kijelentette emellett, hogy az emberektől „teljesen érthető lenne, ha kifújolnák őket, ha a pár mégis felbukkanna az eseményen”, majd hozzátette: „Ők egy szomorú pár, és nincs remény számukra amennyiben így folytatják”.

A konzervatív párt korábbi vezetője, Iain Duncan Smith is hasonló véleményen volt, és azt kérdezte, hogy a házaspár miért lenne egyáltalán hajlandó részt venni a koronázáson, „ha annyira nem szeretik a királyi családot”. Eközben Lady Antonia Fraser királyi történész pedig azt mondta, reméli, hogy a házaspár otthon marad, hogy ne vonják el a figyelmet Károly királyról és Kamilláról.

A meglehetősen komor és sokakat megdöbbentő kijelentések alig néhány nappal azután hangzottak el, hogy megjelent Harry és Meghan széles körben várt dokumentumsorozatának első három epizódja.

Dráma a királyi családban: Harryt és Meghant figyelmeztették, hogy maradjanak távol a koronázástól a legújabb botrányuk miatt 4

A sorozatban olyan sokakat letaglózó és hatalmas botrányt kirobbantó állítások szerepeltek, hogy a királyi család tagjai „tudatlan elfogultságot” tanúsítottak Markle bőrszínével kapcsolatban, és soha nem fogadták el őt a család tagjaként. Harry bátyját is bemártotta, és azt állította, Vilmos herceg nem szerelemből vette feleségül Kate Middletont, hanem azért, mert jól illett a királyi család imázsához. A sorozat egyik részében Harry még azt is beismerte, hogy Károly király nem törődött vele megfelelően édesanyja halála után.

Ennek ellenére a palota hivatalos álláspontja az, hogy Meghan, Harry és gyermekeik a család „nagyon szeretett” tagjai, és szinte biztosan meghívják őket a koronázásra. Dai Davies, a királyi védelem korábbi vezetője szerint a pár által megfogalmazott állítások biztonsági kockázatot jelenthetnek a királyi család többi tagjára nézve.

„Nem tudjuk, milyen további mérgező kijelentések jönnek még ezután, de ha figyelembe vesszük az elhangzottakat, legyen az féligazság, hazugság vagy a királyi család kigúnyolása, hogyan akarhatja bárki is, hogy meghívják őket a koronázásra?” – mondta az újságnak. “A monarchia és a Nemzetközösség rasszistaként való bemutatása sértés Nagy-Britanniára és a britekre nézve is” – mondta.

Harry és Meghan a dokumentumfilm megjelenése után kiadott nyilatkozatában azt mondta: „Hálásak vagyunk, hogy megoszthatjuk történetünket egy ilyen nagyra becsült kreatív csapaton keresztül. Reméljük, hogy másoknak is segít a gyógyulásban és az inspirációban.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után