Döbbenetes, mekkora túljelentkezés van az albérletekre Nagy-Britanniában, az árak pedig egyre jobban elszállnak – friss adatok 1

A Rightmove adatai szerint öt hónap alatt 20-ról 25-re nőtt Nagy-Britanniában az albérletekért átlagosan sorban állók száma. 2019-ben jellemzően hat telefonos vagy e-mailes megkeresés érkezett a meghirdetett kiadó ingatlanokra átlagosan. Idén tavaszra ez a szám már 20-ra emelkedett, és alig öt hónappal később már 25.

Döbbenetes, mekkora túljelentkezés van az albérletekre Nagy-Britanniában, az árak pedig egyre jobban elszállnak – friss adatok 3

Az ingatlanügynökök egyszerűen csak ” őrültnek” minősítették a kereslet és a kínálat közötti óriási eltérést. Mindeközben arra is fény derült, hogy a Londonon kívüli új bérlemények átlagos meghirdetett bérleti díja is rekord magasságokba, havi 1278 GBP-ra emelkedett. Ez természetesen még mindig jóval olcsóbb, mint a fővárosi albérletek árai, viszont érdemes tisztában lenni vele, hogy az ország többi részén is nagyon megemelkedtek a havi bérleti díjak.

A Rightmove ingatlanportál szerint ezek az árak 10%-kal emelkedtek július és szeptember között az előző év azonos időszakához képest. A londoni új bérlemények meghirdetett havi bérleti díjai viszont mostanra átlagosan havi 2627 fontra emelkedtek, ami pedig 12,1%-kal magasabb, mint egy évvel korábban.

Ria Laitmer, a Clarkes Bournemouth-i ügynökségének menedzsere így nyilatkozott: „A nagy kereslet és a kiadó ingatlanok száma közötti szakadék jelenleg elképesztő. Egyre több megkeresés érkezik hozzánk minden bérelhető ingatlanra a leendő bérlőktől, és bérlők egész sora érkezik a megtekintésekre, és a többségük csalódottan távozik, mivel nincs elég ingatlan a piacon a kereslet kielégítésére.”

A BBC felfedte a Rightmove-tól az év elején megrendelt adatokat, amelyek felfedték a verseny intenzitását a szektorban. A leendő bérlők száma rettentő mértékben, ahogy a diákok visszatértek a Covid után, és a magas hitelkamatok miatt sokan egy időre elnapolták a lakásvásárlást.

A Rightmove szerint a jelek arra utalnak, hogy a bérelhető lakások száma ismét növekedni kezd, de azt mondták, hogy az egyensúlyhiány kiigazítása még hosszú időbe fog telni.

Mindeközben korábban, májusban a kormány megerősítette, hogy megszünteti az indokolatlan kilakoltatásokat Angliában, és “tisztességesebb feltételeket ígért a bérlőknek”. Jótékonysági szervezetek és kampányolók egy csoportja azonban azt mondta, hogy azóta szinte semmi előrelépés nem történt.

A Konzervatív Párt konferenciáján Rachel Maclean lakásügyi miniszter kijelentette, hogy a kormány elkötelezett a törvénymódosítás mellett, és reméli, hogy abban hamarosan előrelépés lesz a parlamentben.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után