Közzétették, hogy meddig emelkedhetnek az albérlet árak Londonban 2024-re, és a helyzet elég ijesztő 1

Az új adatok szerint az átlagos ingatlan bérleti díj Londonban 2024-re havi 2700 fontra nőhet, ami egyszerre elszomorító és megdöbbentő, és egyre több családot taszíthat „szegénységbe és az utcára”, vagy kényszeríthet az elköltözésre.

Közzétették, hogy meddig emelkedhetnek az albérlet árak Londonban 2024-re, és a helyzet elég ijesztő 3

A City Hall új adatai szerint a londoniak havonta átlagosan durván 133 fonttal fognak többet fizetni, mint a Rightmove számításai szerinti jelenlegi 2567 GBP-os átlagos ingatlan bérleti díj. Sadiq Khan, London polgármestere mindeközben amellett kampányol, hogy a kormány vezesse be a bérleti díjak kétéves befagyasztását.

Azt mondta, a legfrissebb adatok teljesen egyértelművé teszik, hogy szükség van rá, hogy közbelépjünk, és hozzátette: „A magánbérlők a fővárosban élők közel egyharmadát teszik ki, de folyamatosan cserbenhagyja őket a kormány, amely nem hajlandó meghallgatni és sürgősen lépéseket tenni, hogy megvédje őket a még nagyobb pénzügyi nehézségektől.”

Ben Twomey, a Generation Rent kampánycsoport vezérigazgatója pedig eközben a megfizethető és szociális lakások számának jelentős mértékű növelését szorgalmazta. Azt mondta: „A növekvő bérleti díjak szegénységbe és az utcára sodorják a családokat. Ezért támogatjuk a polgármester felhívását, hogy a bérleti díjak stabilizálása érdekében tegyenek lépéseket a hatáskörök átruházásáért.”

„Az átlagos londoni bérlő már most is a bére durván 40%-át közvetlenül a tulajdonosa zsebébe teszi, és ez a helyzet önmagától nem mutat javulást. Sürgős lépések nélkül a londoniak továbbra is rettentően magas bérleti díjakkal szembesülnek majd, ami miatt pl. az ápolónők és a tanárok kiszorulhatnak a városból.”

És sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a megfizethető lakásbérleti rendszerek nem mindig jelentenek megoldást a problémára.

A Kiegyenlítési, Lakásügyi és Közösségi Minisztérium szóvivője azt mondta: „Tisztában vagyunk azzal, hogy az emberekre nagy nyomás nehezedik a magánbérleti szektorban, ezért terjesztettük elő a bérlők számára a Renters Bill törvényjavaslatot, amely jelenleg a parlamentben átvizsgálás alatt van, és amely segít majd tisztességesebb rendszert kialakítani a bérlők és bérbeadók számára.”

„A bizonyítékok azt mutatják, hogy a magánszektorban a bérleti díj szabályozása nem működik, mivel csökkenő színvonalhoz, a beruházások hiányához vezet, és ösztönözheti az illegális albérlet kiadásokat. A 11,5 milliárd GBP értékű Megfizethető Otthonok Programunk révén jelentős múlttal rendelkezünk megfizethető bérelhető és megvásárolható lakások elérhetővé tételét illetően az egész országban. Bejelentettük továbbá, hogy 10 milliárd fontot fektetünk be a lakáskínálat növelésébe, és jó úton haladunk afelé, hogy elérjük a parlamentben kitűzött célunkat, mely szerint egymillió új lakást teszünk elérhetővé a lakosság számára.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után