Depozit / önerő nélkül lehet lakást vásárolni hitelből Nagy-Britanniában, hosszú idő óta most újra teljesen önállóan 1

Az Egyesült Királyság egyik hitelező cége a 2008-as pénzügyi összeomlás óta az első olyan cég amely depozit vagyis önerő nélkül biztosít hitelt az első ingatlanjukat vásárlóknak, hogy segítsen a leendő ingatlantulajdonosoknak ebben a jelenlegi nehéz helyzetben.

Depozit / önerő nélkül lehet lakást vásárolni hitelből Nagy-Britanniában, hosszú idő óta most újra teljesen önállóan 3

A Skipton Building Society bejelentette új, öt évre szóló, fix kamatozású Track Record Mortgage-át, amely lehetővé teszi, hogy azok, akik első lakásukat szeretnék megvásárolni – de nem tudnak szinte semmit sem megtakarítani –, az ingatlan értékének teljes összegét felvehetik hitel formájában.

A jelentkezéshez az ügyfeleknek 21. életévüket betöltötteknek kell lenniük, és igazolniuk kell tudni legalább 12 havi időben fizetett bérleti díjat, valamint jó hiteltörténetet. De ami a legfontosabb, nem lesz szükségük kezesre, ami megkülönbözteti ezt a hitelt a többi, nulla önerőt igénylő ügylettől (a MoneyFacts szerint 17 ilyen van).

A Skipton által kínált lakáshitel kamata azonban 5,49 százalék, ami meghaladja az ötéves ügyletekre jellemző 5 százalékot. A Zoopla szerint az elmúlt években rohamosan emelkedő bérleti díjak sokak számára megnehezítették az önerő összegyűjtését, a bérelt ingatlanok iránti kereslet pedig jelenleg 50 százalékkal haladja meg az ötéves átlagot.

A Skipton becslése szerint Angliában jelenleg 4,6 millió háztartás bérel magántulajdont, ami 112 százalékos növekedést jelent. Az idén januárban a Halifax által közzétett adatok szerint átlagosan 62 270 fontot raktak le 2022-ben azok, akik eleget tudtak spórolni a depozitra, ami éves szinten 8 százalékos növekedést jelent.

Míg a Skipton új ajánlata valószínűleg sokak számára vonzó alternatívának tűnik, a kampánycsoportok, például a Generation Rent arra figyelmeztettek, hogy a megfizethető lakhatás hiánya Nagy-Britanniában továbbra is komoly, a háttérben meghúzódó problémát jelent.

„Ez nem feltétlenül segít minden olyan embernek, aki első lakást szeretne vásárolni, ha nincs több megvásárolható ingatlan” – mondta Will Barber Taylor, a csoport szóvivője.

Charlotte Harrison, a Skipton vezérigazgatója így nyilatkozott az új termékről: „Tudjuk, hogy nincs egyetlen gyors megoldás arra, hogy megbirkózzunk ezzel a hatalmas társadalmi kihívással, amikor a bérlők albérletfizetési csapdában vannak, mivel a bérleti díjak gyorsabban emelkednek, mint a jelzáloghitel és a megélhetési költségek is nőnek. Viszont a semmittevés nem fogja megoldani az Egyesült Királyság lakhatási problémáját.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után