Az Egyesült Királyság háztartásai 1500 GBP-os „gyermektámogatási bónuszt” kaphatnak a HMRC-től 1

Még a 120 000 font éves összjövedelemmel rendelkező családok, háztartások is megtarthatják a teljes gyermekellátást – ígérték a konzervatívok, ha megnyerik az általános választást.

Az Egyesült Királyság háztartásai 1500 GBP-os „gyermektámogatási bónuszt” kaphatnak a HMRC-től 3

A párt elemzése szerint ezzel a lépéssel 700 000, főként tehetősebb család járhat jobban, méghozzá átlagosan évi 1500 fonttal. A jelenlegi szabályok a gyermekellátásra való jogosultságot a háztartásban élő egyetlen személy keresetére alapozzák, és 60 000 GBP-os küszöböt határoznak meg.

Ha bármelyik szülő megkeresi ezt az összeget, a juttatás fokozatosan csökkenni kezd és teljesen megszűnik, ha az adott személy éves jövedelme eléri a 80 000 GBP-ot. A konzervatívok azonban most kidolgoztak egy új gyermektámogatási rendszert, amely a jogosultságról a háztartás teljes éves jövedelme alapján döntene, és évi 120 000 GBP lenne a küszöbérték.

Jeremy Hunt, brit pénzügyminiszter a következőket mondta: „A mai napon 1500 GBP adócsökkentést jelentettünk be rengeteg szülőnek, hogy növeljük a családok anyagi biztonságát, hogy több pénzt költhessenek a legfontosabb dolgokra. A következő generáció felnevelése a legfontosabb feladat, amit bármelyikünk elvégezhet, ezért fontos, hogy az adócsökkentési tervünk részeként csökkentjük a dolgozó családok terheit.”

Hunt úr azt mondta, hogy „a választók számára nem lesz nehéz a döntés ezen a választáson”. Egy „merész húzás a dolgozó családok adójának csökkentésével” az egyik oldalon, ha a torykra szavaznak és ezzel szemben várható adóemelések, ha a munkáspártra.

A gyermektámogatás lehetővé teszi, hogy a szülők heti 25,60 GBP-t igényeljenek egy gyermek után, és 16,95 GBP-t minden további gyermek után. A támogatást maximum két gyermek után lehet igényelni, amit néhány képviselő, köztük Suella Braverman is úgy gondol, hogy törölni kellene.

A gyermektámogatásról szóló új tervezet olyan változásokra épül, amelyeket Hunt úr a tavaszi költségvetésében indított el. Ha az egyéni jövedelem vizsgálatáról az egész háztartáséra térnénk át, akkor ahhoz minden háztartásról pénzügyi adatokat kellene begyűjteni, ami jelenleg nem történik meg. A politika a becslések szerint 1,3 milliárd fontba kerülne, és a konzervatívok szerint a pénzt az adóelkerülés elleni fellépésből befolyó összegekből fizetnék ki.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után