David Cameron deportálná Nagy-Britanniából az angolul nem tudó muszlim nőket 1

A brit miniszterelnök hirtelen célkeresztbe került, és sokan bírálják kijelentése miatt, mely szerint kitoloncolná a szigetországból mindazokat a muszlim nőket, akik nem beszélik az angol nyelvet és nem is fejlesztik nyelvtudásukat.

David-Cameron-012

A miniszterelnök úr azt nyilatkozta, hogy nagyjából 190,000 muszlim nő van az Egyesült Királyságban, akik nem vagy alig beszélik az angol nyelvet. Véleménye szerint, ha ők megtanulnának rendesen angolul, az sokat segítene a kultúrák között épülő falak lebontásában, és a vallási ellentétek feloldásában.

Cameron a BBC Radio 4-en beszélt a minap reggel, és azt javasolta, hogy amennyiben a családtagok két és fél év, az országban töltött idő után sem mutatnak fejlődést nyelvi téren, el lehessen távolítani őket Nagy-Britannia területéről.

burkaSUM_1927572b

„Ez egy jó lehetőség arra, hogy az öt éves házastársi letelepedési program résztvevőit ösztönözzük, hogy tanulják a nyelvet. Nem garantált, hogy maradhatsz, ha nem fejlődsz.” – mondta Cameron a rádióban.

A miniszterelnököt Lady Warsi lustának és félrevezetettnek titulálta, és azt mondta, hogy ennek a törvényjavaslatnak minden bevándorlóra egyenlően, származástól és vallástól függetlenül kellene vonatkoznia. „Ismét egy fontos bejelentés, ami ki lett forgatva, és a szélsőségesekre és a terroristákra való utalásokkal a brit muszlimok elleni sztereotípiákat erősíti a társadalomban.” – nyilatkozta Baroness Warsi.

Sokak szerint azoknak az elküldése, akik nem beszélik jól a nyelvet, csak olaj a tűzre, és csak feldühíti a dzsihádistákat. Másfelől a miniszterelnöknek viszont igaza volt abban, hogy aki nem beszéli az ország nyelvét, az fogékonyabb az olyan csoportokra, mint az iszlám állam, mivel kicsit ki van rekesztve a nyelvi korlátok miatt és kevesebb inger éri. Ugyanakkor vitatott, hogy ez elegendő ok-e arra, hogy kitoloncoljanak vagy sem.

A miniszterelnök azt mondta, hogy a nyelvtanulás szorgalmazása az ország egységesebbé, összetartóbbá tételét szolgálná. A Ramadhan Foundation vezérigazgatója szerint Mr. Cameron a brit muszlimokat csak politikai focilabdaként használja, akikkel könnyű gólt lőni, így erős vezetőként tetszeleghet egyesek szemében.     Forrás: http://www.bbc.com/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után